Joop Zoetemelk, een open boek – Joop Holthausen

Joop ZoetemelkMet olympisch goud in 1968, de Tour de l’Avenir in 1969, de Tourzege in 1980 en de Wereldtitel in 1985 is Joop Zoetemelk één van de succesvolste Nederlandse wielrenners aller tijden.

Voor Joop Zoetemelk, een open boek ontweek Zoetemelk geen enkele vraag.  Hij gunde de auteurs een uitzonderlijke blik in zijn ziel. Hij is uitgesproken over zijn jeugd en het gezin waarin hij opgroeide, zijn opmerkelijke amateurcarrière en de hoogte- en dieptepunten van zijn lange loopbaan als professional. Gevoelige onderwerpen zoals doping worden niet uit de weg gegaan.  Vanaf zijn eerste jaren als amateur tot en met zijn laatste grote zege: de Amstel Gold Race van 1987. Hij spreekt over concurrenten en begeleiders, van Eddy Merckx tot en met Peter Post en Jan Raas. En over zijn bewogen leven met echtgenote Françoise en zijn nieuwe relatie Dany, die van hem een ander en vooral blijer mens heeft gemaakt.

Joop Zoetemelk, een open boek is op een unieke manier in alle opzichten rijk geïllustreerd en is daarmee een getuigenis van enkele decennia glorierijke vaderlandse wielerhistorie.

Koop nu op bol.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]