MENUMENU

Guillestre, ideaal gelegen in een prachtig stukje natuur

Aan de voet van de Col d’Izoard, de Col d’Agnel en de Col de Vars ligt Guillestre, op het kruispunt tussen het Parc Régional du Queyras en van het Parc National des Ecrins.

 

Noem het kleine dorp het basiskamp om de Alpen met de fiets of met de mountainbike te verkennen, maar ook geschikt voor het grotere publiek :

  • sportieve fietsers bedwingen de grote cols, waar reeds heel wat wielergeschiedenis is geschreven.
  • mountainbikers genieten van de 412 km pistes en de talrijke en bekende single trails.
  • families ontdekken de vele uitgestippelde wandelingen en leren de natuur, de cultuur en het lokale patrimonium ten volle appreciëren.

 

Guillestre heeft er ook voor gekozen om zijn ‘fietsvriendelijke’ accommodaties extra in de kijker te zetten.  De accommodaties met het label «Accueil cyclo» beantwoorden aan een aantal specifiek voorgeschreven criteria.

Deze criteria omvatten onder andere :

  • aanwezigheid beveiligde fietsenstalling
  • aanbod ontbijt- en maatijden specifiek voor fietsers
  • mogelijkheid tot vroeg ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]