Nostalgie – Mart Smeets

9200000069265447In het bijzondere sportjaar 2016 nam Mart Smeets na 43 jaar nu echt definitief afscheid bij de NOS, met het verslaan van het olympische basketbal in Rio. Het werd een jaar van nog steeds hard werken, maar ook van afkicken, afstand nemen, genieten van de kleine dingen des levens en ontdekken dat er in juli meer is dan de Tour de France.

En natuurlijk ging de workaholic Smeets niet achter de geraniums zitten. Hij schreef columns, trad veel op, volgde zeer veel sport via krant, tv en ter plekke. Hij bleef bewonderen en enthousiasmeren, maar ook kritisch volgen en terugblikken. Nostalgie is het persoonlijke verslag van de memorabele sportmomenten van the grand old man van de Nederlandse sportjournalistiek.

Belgen kennen Mart Smeets vooral als een emotionele presentator, als een sportcommentator die, met veel drama en woordspellingen, gedreven en met het hart op de tong, een wedstrijd kan verslaan.  ‘Stoempen’ is toch zijn terminologie voor ‘alles geven op de trappers ?!

Nu op Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]