Beste Bauke – Ron Couwenhoven

“Beste Bauke” vertelt het fascinerende verhaal van de Tour de France 2016 met brieven aan o.a. Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Chris Froome, Mark Cavendish en Bauke Mollema, de overwinning van Bauke Mollema in de Clasica San Sebastian, de Olympische triomfen van Greg Van Avermaet, Ann-Elis Ligtlee, Anna van der Breggen, het drama rond Annemiek van Vleuten en de tweede wereldtitel op de weg van Peter Sagan.

Ron Couwenhoven schreef 29 brieven aan de toppers van het internationale wielrennen met een sterk persoonlijke visie op de gebeurtenissen, waardoor “Beste Bauke” een wielerboek werd anders dan anderen.

Ron Couwenhoven volgt de wielersport al vanaf 1959. Vanaf 1964 deed hij dat als journalist. Voor Dagblad De Telegraaf volgde hij de internationale wielersport van 1970 tot 1986 en voor dezelfde krant schreef hij daarna spraakmakende verhalen over onder andere de Nederlandse Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk, het Franse fenomeen Jacques Anquetil en de Italiaanse campionissimo Fausto Coppi. Hij publiceerde ook een aantal boeken over de wielersport, waaronder het standaardwerk De Wereld van het Uurrecord.

Kopen op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]