Obsessie

Bas Pronk is een recreatieve fietser met een doel. Bij de loodzware La Marmotte moet hij van zichzelf een gouden medaille halen. Finishen binnen 8 uur en 13 minuten is de missie. Onhaalbaar voor hem. Of toch niet?

Obsessie gaat over zijn zenuwslopende race tegen de klok die gedetailleerd en met informatieve trainings- en parcoursdetails wordt beschreven. Maar Obsessie gaat ook over de onderliggende psychologie van recreatief “topsporten”. Over motivatie, faalangst, discipline, relativering, onzekerheid en vrijwillig pijn lijden. Over balans vinden of doorslaan naar obsessief gedrag.

Bas is een anonieme fietser die symbool staat voor honderdduizenden mensen in Nederland: de recreatieve sporters, die in de weekenden de fietspaden, looppaden, sportvelden en zwembaden bevolken. Die elk op hun eigen niveau doelen koppelen aan hun hobby. En daarin kunnen doorslaan.  Deze sporters betreden in Obsessie een wereld van herkenning.

Bas Pronk (1982) deed in 2013 een mislukte poging om La Marmotte met goud te bekronen. Hij was 41 minuten te langzaam. In 2014 deed hij een nieuwe poging en besloot er Obsessie over te schrijven.

Kopen op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]