Grootste fietsenmaker in de wereld in de maak ?

Pon (eigenaar van fietsmerken zoals Gazelle, Cervélo, BBB Cycling en Focus ) heeft 850 miljoen euro veil voor Accell (dat merken als Batavus en Sparta bezit). Als de overname doorgaat, zou Pon 2,3 miljoen fietsen per jaar maken en zo wereldmarktleider worden.

Pon biedt voor de overname van Accell 32,72 euro per aandeel, 23,2% meer dan de beurskoers van de fietsenmaker op maandagavond en goed voor een totaalbedrag van 846 miljoen euro. Ondertussen is het aandeel van Accell wel al flink de hoogte in geschoten. “De raad van bestuur en het management van Accell zijn samen met hun financiële en juridische adviseurs alle aspecten van het voorstel zorgvuldig aan het bestuderen en evalueren”, zegt Accell in een persbericht. “Er kan geen zekerheid worden gegeven dat deze gesprekken zullen leiden tot een transactie.”

Accell verkocht vorig jaar 1,5 miljoen fietsen en is goed voor een omzet van een miljard euro. Het is de eigenaar van 25 merken, waaronder Batavus, Sparta en Raleigh, en is marktleider in landen als Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De aandelen van de groep zitten verspreid bij een aantal aandeelhouders, waarvan vermogensbeheerder Fidelity met 10,1% de grootste is.

Pon van zijn kant haalt slechts een tiende van zijn omzet uit de verkoop van fietsen, maar hoopt dat aandeel dus uit te breiden met de aankoop van Accell. De totale omzet van het grootste familiebedrijf is wel goed voor zeven miljard euro, die het vooral haalt als importeur van meerdere automerken.

Bron : RetailDetail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]