Netwerken op de fiets, het nieuwe golf ?

De fiets wordt steeds populairder om te netwerken en wordt steeds vaker erkend als een goede manier om duurzame werkrelaties te realiseren. Het is nu op de fiets waar je moet zijn om je netwerk uit te breiden. De mogelijkheid om samen te fietsen, bij te praten met enthousiaste fietsende managers over de gezamelijke passie en te discussiëren over de nieuwste fietstrends, maar eveneens over zakelijke interesses en mogelijkheden,  krijgt steeds méér bijval.

Eigenlijk zijn er heel wat parallellen te trekken tussen zakendoen en fietsen.  Managers en bedrijfseigenaars hebben doorgaans ook diezelfde karaktertrekken van een wielrenner : een groot doorzettingsvermogen, drang naar vrijheid, een gevoel voor flexibiliteit en een vorm van ijdelheid.  De managers, die mekaar in deze ambities uitstekend vinden, wijken steeds vaker uit naar een sportieve fietsactiviteit maar dan uiteraard met materiaal waarmee je gezien mag worden.

Kopers met een goedgevulde portemonnee melden zich steeds vaker in de speciaalzaken van de exclusieve merken, maar ook in alle fietszaken zien men de vraag naar het duurdere materiaal opvallend stijgen.  Merken zoals Rapha, die kwaliteit dan nog koppelen aan nostalgie, spelen hierop uiteraard graag en succesvol in.

Tal van initiatieven ontpoppen zich die de fietsende zakenrelaties een georganiseerd en regelmatig platform willen bieden voor hun geliefde bezigheid.  Ze brengen mensen met passie voor ondernemen en fietsen bij elkaar. In een ongedwongen sfeer kunnen de deelnemers met elkaar kennis maken en ongedwongen netwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]

Fietsventielen, even bij stilstaan

Een fietsventiel is een ventiel dat wordt gebruikt om de luchtband van een fiets met lucht op te pompen en op spanning te houden. Bij een binnenband is het ventiel één geheel met de binnenband .  Bij tubes is het ventiel bevestigd aan de velg. Er zijn 3 soorten ventielen :   Klassiek/ Dunlop fietsventiel Het klassieke fiets- […]