MENUMENU

Weer aftellen naar Eurobike, Friedrichshafen

Van 30 augustus tot 1 september 2017 verzamelt de fietsindustrie in de Friedrichshafen Messe voor de 26ste editie van EUROBIKE. Standhouders van over de hele wereld zullen er hun nieuwste producten en diensten voorstellen aan hun con-collega’s, de verzamelde internationale pers en de fietsliefhebber.

Eurobike was steeds dé beurs waar de fietsindustrie zijn nieuwigheden voorstelde, maar keeg het steeds moeilijker om alle belangrijke fietsconstructeurs samen te krijgen.  De toenemende digitalisering en mobiliteit zijn ook de fietsenindustrie steeds meer gaan beïnvloeden, de relevantie van het beursevenement staat onder druk.

Eurobike 2017 wordt dan ook de laatste in zijn originele setting, vanaf 2018 zal de beurs alvast veel vroeger van start gaan.  Begin juli, bijna 2 maanden vroeger, zal de beurs zich dan enkel nog focussen op de industrie als B2B-evenement.  Op deze manier wil men de concurrentie aangaan met de industrie die zelf zijn product launches en prestigieuze events wil organiseren.

De consumentendag, ook Festival Day genaamd, zal beperkt blijven tot 1 dag, net zoals dit jaar.   Speciale aandacht gaat dan naar de demo-zone waar bezoekers een testrit kunnen maken op de nieuwste fietsen van verschillende fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]