MENUMENU

Loodzware klimparcoursen in WK 2018 in Tirol

Tirol organiseert van 23 tot 30 september het UCI WK Wielrennen in 2018. Daarmee is Oostenrijk voor de derde keer in de geschiedenis gastheer van het wereldkampioenschap. De wedstrijden vinden plaats in verschillende Tiroler regio’s, die allen eindigen in Innsbruck.

 

De voorbereidingen van het UCI WK Wielrennen in september 2018 zijn in volle gang. In totaal vinden er twaalf wedstrijden plaats. De wedstrijden worden gehouden in verschillende Tiroler regio’s en eindigen allen in Innsbruck. Dit maakt de hele regio Tirol tot gastheer van het wereldkampioenschap.

 

Op de acht wedstrijddagen worden 400.000 toeschouwers verwacht die meer dan 1000 sporters zullen aanmoedigen. Het WK wordt in 150 landen uitgezonden.

 

Fietsen in de Alpen zal er bij zijn.  Wij willen alvast dit wielerfeest in de Alpen & Tirol niet missen.  U kan er ook bij zijn.  Wij komen snel met een mooie aanbieding waarbij u een weekje van de regio, Innsbruck, Zillertal maar vooral van het WK en het topwielrennen (zowel actief als passief) kan genieten van op de eerste rij.  Wenst U als eerste op de hoogte zijn van deze aanbieding, schrijf u dan in op onze nieuwsbrief.

 

De parcoursen van de verschillende wedstrijden werden voorgesteld en het beloven, zoals verwacht, loodzware wedstrijden te worden. In de ploegentijdrit, de individuele tijdrit en in de wegrit van de mannen en dames zitten de nodige klimkilometers, met beklimmingen van Axams, Gnadenwald, Igls (een aantal keer, in een plaatselijke ronde) en de steile Gramartboden.

 

 

Igls

 

Het voorlopige programma ziet er als volgt uit :

Zondag 23-09
– UCI ploegentijdrit Dames & Heren
– Track: Ötztal – Innsbruck

Maandag 24-09
– Rit in Lijn Junioren dames & Heren onder 23 jaar
– Track: Hall-Wattens – Innsbruck

Dinsdag 25-09
– Rit in Lijn Junioren & Dames Elite
– Track: Hall-Wattens – Innsbruck

Woensdag 26-09
– Rit in Lijn Heren Elite
– Track: Rattenberg – Innsbruck

Donderdag 27-09
– Wegwielrennen Junior Dames & Junioren
– Track: Rattenberg bzw. Kufstein – Innsbruck

Vrijdag 28-09
– Wegwielrennen Heren onder 23 jaar
– Track: Kufstein – Innsbruck

Zaterdag 29-09
– Wegwielrennen Dames Elite
– Track: Kufstein – Innsbruck

Zondag 30-09
– Wegwielrennen Heren Elite
– Track: Kufstein – Innsbruck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]