MENUMENU

UCI Congres – Nieuwe voorzitter en kalender 2018 vastgelegd.

Tijdens de WK-wielrennen-week en het bijhorende UCI Congress in Bergen (Noorwegen) wordt er heel wat beslist door de UCI en zijn leden.

LappartientVandaag werd David Lappartient als nieuwe president van de UCI verkozen. De Fransman had enigszins verrassend een ruime meerderheid over uittredend president Brian Cookson.   Lappartient kreeg maar liefst 37 van de 45 stemmen in Bergen, waardoor hij zich de komende vier jaar UCI-president mag noemen.

De nieuwe baas had naar verluid een beter plan om het wielrennen de volgende jaren uit te bouwen tot een moderne en boeienden sport en  heeft naar eigen zeggen al een eerste problematiek die hij wil prioritair aanpakken : de technische doping.

 

 

 

Tegelijkertijd werd ook de kalender voor 2018 vastgelegd.

Nieuw op de kalender is het initiatief van Flanders Classics, in samen werking met de organisatie Gent-Wevelgem.  Zij organiseren op 25 augustus de Great War Remembrance Race.  Het moet een jaarlijkse ééndagsklassieker worden, die er mee voor gaat zorgen dat de helden van de Eerste Wereldoorlog niet vergeten worden.

Dwars door Vlaanderen komt nu vlak voor de Ronde van Vlaanderen. De Driedaagse De Panne-Koksijde wordt een tweedaagse, één voor de mannen, één voor de vrouwen.  De organisatoren van de wielertoeristen-events kunnen nu hun planningen gaan opmaken.

 

UCI Kalender

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]