MENUMENU

Belooft de Giro 2018 vuurwerk ?

De Giro d’Italia 2018 kent twee tijdritten en acht bergetappes.   Het volledige parcours werd woensdag 29 november in Milaan bekendgemaakt.

Op vrijdag 4 mei begint de 101de Ronde van Italië met een tijdrit van een kleine 10 kilometer in Jeruzalem. In de zestiende etappe volgt de tweede chronorit van 34,5 kilometer.

De Giro begeeft zich in de eerste drie etappes in Israël, waarmee de grote ronde voor het eerst buiten Europa start. Na een relatief vlakke etappe van 226 kilometer door de Negev-woestijn zetten de renners vanaf de vierde etappe voet op Italiaanse bodem.

Daar wachten direct drie ritten op Sicilië. Op het Italiaanse eiland staat, net als vorig jaar, een aankomst op de Etna gepland.

De rit om naar uit te kijken in de tweede koersweek is de bergrit naar de Monte Zoncolan, ook wel de ‘Roze draak’ genoemd.  De renners moeten in die 14de etappe eerst zien af te rekenen met 4 andere zware cols, waarna hen de Zoncolan, ook wel de ‘Roze draak’ genoemd,  te wachten staat; een klim vanuit Ovaro van ruim 10 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 11,9 procent.

In de laatste week vertrekken de renners naar de Alpen, waar hen opnieuw enkele zware bergetappes wacht. De laatste bergrit, de twintigste etappe, kent een loodzware slotklim naar Cervinia, net als in 2012 toen de Costa Ricaan Amador (Team Movistar) als eerste bovenkwam.

Op zondag 27 mei wordt afgesloten met een vlakke rit in Rome van 118 kilometer.

Van de grote kanshebbers bevestigde Froome alvast dat hij zal deelnemen aan de Giro, hij beschouwt het als een unieke kans om ook de Giro aan zijn erelijst toe te voegen en, naast de Tour en de Vuelta, in ” grote rondes te kunnen zegevieren.  Dumoulin is voorzichtiger en zal pas in januari zijn beslissing nemen over al dan niet deelnemen aan de Giro of de Tour.

 

parcours giro 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]