MENUMENU

Eerbetoon aan Michele Scarponi in Tirreno Adriatico

De Italiaanse wielerkoers Tirreno-Adriatico zal over twee maanden als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Michele Scarponi in etappe vijf finishen in Filottrano, het dorp van de oud-winnaar.

“Met een finish in Filottrano willen we onze vriend eren, de onvergetelijke Michele Scarponi”, zei Mauro Vegni, de baas van koersorganisator RCS, bij de presentatie van het parcours van de komende Tirreno-Adriatico.  In Filottrano wacht de renners in de vijfde etappe een rit met de finish op een steil heuveltje.

Scarponi overleed vorig jaar april op 37-jarige leeftijd na een aanrijding met een busje tijdens een trainingsrit in de buurt van zijn huis in Filottrano. Hij is ook begraven in de plaats in de provincie Ancona.  De Italiaan pakte in 2009 de eindwinst in de Tirreno. Hij was bovendien in 2009, 2010 en 2011 goed voor een etappezege in de rittenkoers in zijn geboorteland.

Bron NU.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]