MENUMENU

Kamperen in de Alpen

De Alpen zijn een ideale bestemming voor een kampeervakantie. De campings liggen te midden van een prachtige omgeving en bieden voorzieningen voor jong en oud. Ze zijn een ideale uitvalsbasis voor vele fiets- en mountainbikeroutes.  Een kampeervakantie wordt steeds populairder, ook bij de fietsers, en in de Alpen is er dan ook een ruim aanbod aan campings.

De campings worden gekenmerkt door een prachtige en ruime ligging met respect voor natuur; gelegen in één van de mooie berggebieden van de Alpen.

Vaak is een natuurlijke zwemvijver één van de trekpleisters.

 

  • Frankrijk

Beroemde bergen uit de Tour de France beklimmen? Dan is de Isère jouw regio om in te gaan kamperen. Frankrijk is zo veelzijdig dat iedereen hier een bestemming kan vinden.

Kamperen in Frankrijk

  • Italië

Trentino en Zuid-Tirol, de regio’s van de Dolomieten beschikken over schitterende campings, rond het Gardameer en het Lago Maggiore liggen tal van campings met uitgebreide faciliteiten voor jong en oud. Als fietser kan je hier kiezen om meer de kant van de bergen op te trekken.

Wil je op een bijzondere manier gaan kamperen in Italië? Denk dan eens aan een agriturismo. Dit zijn actieve boerenbedrijven waarbij er daarnaast ook mogelijkheden zijn voor toeristen om te overnachten.

Kamperen in Noord-Italië

  • Oostenrijk

Tirol is de populairste streek en dat is niet voor niks. Het veelzijdige landschap met hoge bergen, meren en uitgestrekte bossen spreekt zowel rustzoekers als actieve bergsporters aan. Ook Karinthië en Vorarlberg trekken steeds meer gasten vanwege de ongerepte natuur en de mediterrane invloeden.

Kamperen in Oostenrijk

  • Zwitserland

Berner Oberland, Graubunden, Nidwalden, Vaud, Glarus, Ticino en Wallis zijn allemaal geschikt om in te kamperen. Zwitserland is steeds populairder aan het worden onder kampeerders aangezien je hier nog écht kunt genieten van de rust en de natuur.  Actievelingen genieten van de honderden kilometers aan wandelroutes, mountainbikepaden en uitdagende bergpassen.

Kamperen in Zwitserland

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]