MENUMENU

Strava heat map, ongewild een openbaring…

Als je graag hardloopt, fietst of buiten sport, is Strava  iets voor jou. En het is bovendien gratis!

Miljoenen hardlopers, fietsers en andere sporters gebruiken Strava al om hun activiteiten vast te leggen, hun prestaties over een bepaalde periode te vergelijken, contact te leggen met hun community, en foto’s, verhalen en hoogtepunten van hun avonturen te delen met vrienden.

Ook het profpeloton is fervent gebruiker van Strava, met Froome op kop.  Zo kon iedereen zien dat hij gisteren 271,65 km getraind heeft aan bijna 45 km/u.

In november publiceerde Strava de Global Heat Map, waarop alle activiteiten van lopers en fietsers sinds de komst van de app twee jaar geleden in beeld zijn gebracht. Oplichtende strepen en stippen op een plattegrond geven aan waar wat gebeurt. In Europa en de VS leidt dat tot een wirwar aan lichtstrepen, maar in conflictgebieden in het Midden-Oosten en Afrika zijn westerse militairen en hulpverleners de enige gebruikers in de wijde omtrek.

En zo openbaarde Strava ongewild militaire en geheime lokaties.

Ruim twee maanden bleef de hittekaart van Strava onopgemerkt, tot de Australische student Nathan Ruser er dit weekend via Twitter de aandacht op vestigde.  Overal gingen mensen de kaart afzoeken naar interessante gegevens.

Hoge alarmfase in het Pentagon alleszins, enerzijds omdat de veiligheid van hun personeel in gevaar is en anderzijds ook waarom zij daar zelf niet aan gedacht hebben.  En Strava is waarschijnlijk maar ‘het topje van de ijsberg’. Wat met Google Maps en alle andere apps die locaties registreren ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]