MENUMENU

Velofollies 2018

Velofollies

 

De eerste wielerafspraak van het jaar is traditioneel Velofollies, dé beurs voor elke fietser en wielerliefhebber.  Deze beurs, in de Kortrijk Xpo in Kortrijk is drie dagen lang een inspiratiebron met al het leukste en nieuwste op het gebied van fietsen.

Velofollies presenteert een overzicht van de volledige fietsmarkt. Je vindt er alle types en alle merken, met naast race- en MTB ook trekkingfietsen, hybridefietsen, retrobikes, stadsfietsen en e-bikes, aangevuld met een uitgebreid gamma van accessoires zoals helmen, fietskledij, fietsreizen, fietsliteratuur, e.d.

Een aanrader ! Op Velofollies worden heel wat workshops en infomomenten georganiseerd die je helpen met de voorbereiding van je nieuwe fietsseizoen en je nieuwe inzichten verschaffen over bepaalde facetten van het wielrennen :

 • Het belang van een goede fietspositie. Veelvoorkomende klachten op de fiets en de oplossing!  Joris Verreydt
 • Een goede voorbereiding op het Vlaamse voorjaar Jens Van Beylen
 • De meerwaarde van vermogensmeting  Paul Van De Bosch
 • Sportvoeding in functie van de prestatie  Dr. Audrey Baguet
 • Aankoop van een nieuwe fiets. Wat is mijn correcte framemaat ? Waar moet ik nog op letten?  Joris Verreydt
 • Wat je moet weten om goed te kunnen klimmen  Jens Van Beylen
 • Recuperatie bij wielrenners  Kenny Van Damme

 

Heel wat profrenners en –rensters zullen aanwezig zijn voor een Meet & Greet:

 • Vrijdag zijn Sven Nijs (Trek Benelux) en Olympisch kampioen Greg van Avermaet (Shimano Benelux) van dichtbij te zien en te horen, Puck Moonen is  aanwezig op de stand van Ridley.
 • Op zaterdag vind je de oudste van de twee Schleck-broertjes, Fränk Schleck, bij Trek Benelux en Claudia Van Avermaet, ‘de zus van’, is bij Uitgeverij Lannoo om alles te vertellen over voeding en een gezonde levensstijl.

 

Locatie:

 • Kortrijk Xpo – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk

 

Openingsdagen en -uren:

 • Vrijdag 19 januari 2018  :    van 10u tot 21u (nocturne)
 • Zaterdag 20 januari 2018 :  van 10u tot 18u
 • Zondag 21 januari 2018  :   van 10u tot 18u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez.   Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen. Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet haar […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]