MENUMENU

Dé 10 Momenten van de Week – Week 7

De finale in Amstel Gold Race (15/04/2018) wordt opnieuw aangepast om de kans op een nog attractiever wedstrijdeinde te vergroten.  De Geulhemmerberg en de Bemelerberg blijven scherprechters in finalelus, maar er wordt in de laatste kilometer gekozen voor smallere wegen. Na de Geulhemmerberg volgt niet meer de brede afdaling via de Rasberg naar Maastricht. Dit jaar gaat het peloton naar beneden via de parallel gelegen Kuitenbergweg richting de Maastrichtse wijk Amby afdalen. Eenmaal beneden zullen de renners ook een iets  andere route volgen.

 

Greg Van Avermaet steekt zijn uitstekende conditie net weg in de Ronde van Oman.  Oppermachtige winst op de Wadi Dayqah Dam en meteen de leiderstrui.

 

Dubbelslag in de Ruta del Sol voor Wout Poels. Poels won de tweede rit van de Andalusische wielerronde met aankomst op de Alto de Allanadas  met een machtige sprint bergop en mocht zo de leiderstrui over zijn schouders trekken.  Poels plande zijn eindjump iets beter dan Tim Wellens, die in de voorlaatste kilometer nog probeerde weg te geraken?

 

Dan toch goed nieuws voor Wout Van Aert over de Strada Bianchi.  De organisatie reikt dan dan toch nog een derde wildcard uit aan Veranda’s Willems-Crelan-Charles. Op drie maart zien we Van Aert dus over de grindwegen van Toscane vliegen.

 

Gemengde gevoelens bij de start van Froome in de Ruta del Sol hij kan op weinig begrip rekenen van zijn collega-wielrenners.  Vooral Tony Martin gaat hard tekeer.  Hij vindt het een absolute schande dat Sky hem gewoon opstelt.  Ook op Philippe Gilbert hoeft hij gen steun te zoeken, hij vindt het vooral respectloos ten opzichte van zijn collega’s, zolang het onderzoek loopt.  Het is slecht voor de wielersport.

 

Sanne Cant en Matthieu van der Poel worden eindlaureaat in de Superprestige-veldrijden.  In de laatste manche in Middelkerke was het nog zeer spannend in de damesrace, waar Cant slechts in de laatste fase Maud Kaptheijns kon afschudden.  Matthieu van de Poel’s zesde zege in acht SP-races kwam nooit in vraag, hij won weer spelenderwijze.

 

Alexei Loetsenko (Astana) heeft de Ronde van Oman op zijn naam geschreven. De renner van Astana veroverde zaterdag met zijn tweede plaats in de koninginnenrit achter zijn Spaanse ploeggenoot Miguel Ángel López de leiderstrui en stond die op de slotdag niet meer af.

 

Michal Kwiatkowski heeft de eindzege gepakt in de Ronde van de Algarve. De 27-jarige renner van Sky zat in de slotrit mee in een grote ontsnapping en soleerde op de slotklim van de Alto do Malhão zelfs naar de etappezege. Dat betekende niet alleen het tweede succes deze week voor Kwiatkowski in de Portugese koers, maar hij schreef ook het eindklassement op zijn naam. Hij snoepte hiermee de eindzege af van zijn ploegmaat Gerraint Thomas.  Eerder won Dylan Groenewegen op indrukwekkende wijze twee etappes.

 

Tim Wellens (Lotto Soudal) heeft indruk gemaakt in de Ruta del Sol.  Nadat hij zaterdag op de  slotklim – een steile kasseimuur – niemand minder dan Mikel Landa aftroefde, hield hij ook stand in de afsluitende tijdrit.  Hij wint vóór Poels en Soler.

 

Mathieu van der Poel wint na nieuwe demonstratie in Hulst. Hij pakte zijn dertigste zege van het seizoen, een evenaring van het record van Sven Nys.  Met nog twee wedstrijden op de veldritkalender kan hij nog het record van Roland Liboton evenaren, die won in 1983-1984 32 van de 33 crossen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]