De Kleedkamer

In  2018 duikt het populaire tv-programma De kleedkamer het peloton in. Zes keer blikt Ruben Van Gucht terug op een memorabele editie van de belangrijkste voorjaarsklassiekers:

  • Milaan-Sanremo 1981 * Fons De Wolf
  • Gent-Wevelgem 1999 * Tom Steels
  • Ronde van Vlaanderen 2011 * Nick Nuyens
  • Parijs-Roubaix 1989 * Jean-Marie Wampers
  • Amstel Gold Race 2001 * Erik Dekker
  • Luik-Bastenaken-Luik 1990 * Eric Van Lancker

 

De zes hoofdrolspelers van die bewuste ritten praten over hun carrière en wat het leven daarna nog voor hen in petto had.

Behalve de winnaars komt een indrukwekkende lijst binnen- en buitenlandse toppers aan het woord, onder wie Freddy Maertens, Roger De Vlaeminck, Francesco Moser, Tom Boonen, Bjarne Riis, Eddy Planckaert, George Hincapie, Romans Vainsteins, Moreno Argentin, Steffen Wesemann, Michael Boogerd, Johan Museeuw, Peter Van Petegem, Michele Bartoli en Gianni Bugno.

Maar in De kleedkamer is sportieve status van ondergeschikt belang. Zonder fiets en in gewone kleren zijn zelfs de grootste wielrenners van de laatste decennia mensen van vlees en bloed.

Tijdens de montage sneuvelde er méér dan de makers lief is. Daarom biedt Ruben Van Gucht in dit boek een unieke blik in het hoofd en het hart van meer dan 30 topcoureurs. Een absolute meerwaarde voor wie na De kleedkamer nieuwsgierig is naar meer.

 

AANSCHAFFEN VIA BOL.COM

Gratis verzending – Meestal op voorraad – Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]