MENUMENU

Le Bourg d’Oisans, fietshoofdstad van Frankrijk

Het dorp Bourg d’Oisans is de trekpleister én ideale uitvalsbasis tijdens uw wintersport of zomervakantie en biedt volop mogelijkheden voor jong en oud.

Bourg d’Oisans is de wielerhoofdstad in Frankrijk, een toeristische bestemming waarbij de gezelligheid en intimiteit van een klein stadje (3.400 inwoners) hand in hand gaan met het spectaculair natuurschoon dat de directe omgeving van Bourg d’Oisans omringt en sportief ingestelde vakantiegasten van ieder niveau, het gehele jaar door volop vertier biedt.

 

Gelegen in het hart van de Oisans,  ligt het dorp centraal in een schitterende omgeving te midden van de majestueuze bergen aan het begin van het Parc National des Ecrins.

Het dorpscentrum biedt een scala aan de meest uiteenlopende winkeltjes, restaurants en bars. De grote supermarkt Casino neemt tijdens Alpe d’Huzes Nederlandstalig personeel aan en worden de promoties in het  Nederlands aangekondigd.  Fietswinkels zijn gewend aan het Nederlandstalig kliënteel, en zijn uiteraard gespecialiceerd in specifieke klimverzetten voor het betere klimwerk.

In Bourg d’Oisans treft u, allemaal op wandelafstand, een bioscoop, een verwarmd buitenzwembad (enkel in de zomermaanden geopend) en veel, heel veel ruimte aan met nog meer gezonde berglucht en zonnestralen.

De start van de beklimming naar Alpe d’Huez ligt op zo’n 300 meter.  Bourg d’Oisans (720 m.) is het ideale vertrekpunt om talloze tochten te maken in de directe omgeving.

Vanuit Bourg d’Oisans zijn zowel het skiparadijs Alpe d’Huez als skigebied Les Deux Alpes prima bereikbaar. U kunt dus per dag kiezen waar u wilt skien of snowboarden.

Op zoek naar de meest geschikte accommodatie in Bourg d’Oisans ?

 

 

 

Er is niets eenvoudiger dan het kiezen van een fiets-accommodatie in de Oisans.  Om zijn fietsende klanten een kwaliteitsonthaal te geven, bieden de accommodaties met het label “Accueil Cyclo Oisans” verschillende diensten en faciliteiten aan die aangepast zijn aan de behoeften van de fietsers.

Het label is opgedeeld in 3 categorieën : ” 1, 2 of 3 fietsen”, naargelang de aangeboden diensten en is van toepassing op alle soorten accommodaties, van hotel, B&B, appartementen, chalets tot campings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

2913_VAE_sur_la_route_de_la_Confession©Eric BEALLET_bewerkt

Volop genieten van een e-bikevakantie in de Oisans voor iedereen

Col beklimmen met de e-bike voor iedereen, aan de voet van Alpe d’Huez.   Het zou een heel andere fietsvakantie in de Alpen worden voor Greet en Mark. Ze zouden het een eerste keer uitproberen om samen de cols op te fietsen. Niet zo vanzelfsprekend, want Greet huivert van klimmen. Het is echt niet haar […]

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]