MENUMENU

Zwevend fietspad rond het Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van Italië.  Het heeft een oppervlakte van maar liefst 369,98m² en ligt in de regio’s Lombardije, Trentino Zuid-Tirol en Veneto.  Je kan het situeren tussen Brescia en Verona, en tussen Venetië en Milaan aan de rand van de Dolomieten.

Binnenkort heeft het Lago di Garda er een bijzondere troef bij, men bouwt momenteel een “zwevend” fietspad rond het meer.

Het fietspad zal de totale omtrek van het meer bestrijken, goed voor een afstand van 140 km.  Op sommige plekken is de constructie aan kliffen vastgeboord, elders raakt ze het wateroppervlak net niet aan.  Dit moet fietsers het gevoel geven dat ze langs en op het meer vliegen en drijven.

In 2021 moet het helemaal klaar zijn, sommige delen zullen in mei 2018 al klaar zijn.

Een doornee fietser mag normaal geen moeite hebben om het fietspad af te leggen, al zullen sommige stroken lastiger zijn dan andere.  Wie steile stukken liever overslaat, zal de boot kunnen nemen.

De vele fietshotels zullen er alvast gelukkig mee zijn.

 

Bron : vrt.be/vrtnws

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Cadeaubons, een stressloze oplossing

Niet vanzelfsprekend, een kerst- of eindejaarscadeau kopen voor één van uw favoriete wielerfanaten. Wie een stukje fietsplezier of fietscomfort cadeau wil doen, kan bij verschillende sites terecht. Je kiest het bedrag dat je cadeau wilt geven, en vervolgens maak je een keuze voor één van de sites.

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Welk verzet kiezen ?

Samen met de makkers op fietsvakantie, een reeks cols beklimmen en ‘s avonds stoere verhalen vertellen over hoge pieken en diepe dalen: heerlijk is dat. zelf ben je mentaal en fysiek helemaal klaar voor zo’n avontuur in de bergen. Maar wat moet er aan de fiets gebeuren? En vooral: met welke versnellingen ga je de […]