FietsenindeAlpen, onderdeel van uw after-corona communicatieplan

De klinkende vraag die reissector zich op dit moment stelt, is of ze actief dient te zijn op sociale media en of ze mailingcampagnes moet opzetten. Velen hebben er zelfs voor gekozen om hun advertentievolumes en uitgaven te verminderen, mogelijk door de economische impact van de pandemie op de bedrijven.

Deze strategie om communicatie te beperken, is echter niet houdbaar.  Het coronavirus (COVID-19) is hier om op zijn minst voor de middellange termijn te blijven tot er efficiënte vaccins beschikbaar komen. En het nu verminderen van communicatie kan op de lange termijn gevolgen hebben.  Bescherming en hygiëne zijn uiteraard belangrijk, net als flexibele boekingsvoorwaarden.  Dat mensen opnieuw willen gaan reizen staat vast, naar waar en wie hen daartoe kan inspireren, hangt af van de dynamiek, overtuigingskracht en de creativiteit van  van éénieder in de reissector.

Vandaag kan u het verschil maken voor morgen, wanneer de grenzen weer open gaan. Vandaag kan u de aandacht wekken en de interesse kweken van diegene die straks voor u zullen kiezen en zullen reserveren. Ontdek onze re-opening deal, een gepaste online marketing campagne op uw maat.

 

B2B – De meest directe manier om uw doelgroep te bereiken

Lifting lockdowns

Terwijl Europese regeringen COVID-19 proberen in te perken, hanteren ze verschillende benaderingen om beperkingen op te heffen. Op 13 mei is de Europese Commissie met nieuwe richtsnoeren en aanbevelingen gekomen. Ze moeten de lidstaten helpen de reisbeperkingen geleidelijk en op verantwoorde wijze op te heffen. Na de maandenlange beperkingen moet op die manier veilig reizen weer mogelijk worden en is er terug hoop dat de reiziger deze zomer nog zijn geliefde bestemming kan gaan bezoeken.

Een aantal landen heeft al beslist van de grenzen te gaan openen, vooral met die landen die op een gelijkwaardige manier de verspreiding van het virus onder controle hebben.

 

Volg hier de laatste ontwikkelingen

 

  


Unique Experience Points

Ondanks het feit dat de sector momenteel zware klappen krijgt, klinkt er veel hoop dat deze de kans zal krijgen zich snel te herstellen.

Vele reizigers zijn optimistisch dat reizen weldra weer mogelijk zal zijn en willen daar dan ook weer gretig gebruik van maken. Naast hoop, ‘goesting’ en angst, is het vooral veel onzekerheid die de mening en keuzes van de reizigers stuurt. Net als een aantal praktische beslommeringen.

Die zoeken naar een verdieping en rijke ervaring. Een ervaring die ze willen delen met hun vrienden en op social media.

De toerisme-sector kan hier op inspelen door unieke ervaringen te creëren, en vooral de reizigers te overtuigen van de troeven van hun accommodatie, hun regio, hun arrangementen.  Mét de nadruk op veiligheid, hygiëne, flexibele voorwaarden en duurzaamheid.

 


Online boost

Nu de meerderheid van de bevolking thuis zit, wordt er meer dan ooit online besteld. Webshops en magazijnen draaien overuren en afhaal- en bezorgservices zijn super-populair. Strava en andere online sport-apps houden de mensen fit.

Mensen spenderen meer dan ooit online hun tijd . Tijd genoeg dus om zich te laten inspireren en verdiepen in reizen voor de zomervakantie, in de veronderstelling dat tegen dan het virus ingedijkt is en reizen weer mogelijk wordt. We raden de sector dan ook aan om waar mogelijk in te zetten op het creëren van aandacht en interesse, zodat ze ‘top-of-mind’ zijn – en hun retargeting audiences klaar staan tegen het moment dat mensen weer effectief aan het boeken gaan.  Het is belangrijk dat de mensen nu reeds hun weg vinden naar uw website.

‘Online-aanwezig-zijn’ is belangrijker dan ooit. Het is cruciaal dat de mensen nu reeds hun weg vinden naar uw website.

#dreamnowenjoylater

 


 

Werken aan vertrouwen

Het lijkt ons belangrijk om regelmatig, duidelijk en transparant te blijven communiceren om zo onzekerheid bij de uw vertrouwde én potentiële klanten weg te nemen.

En waarom niet vertellen van uw eigen ervaringen ?  Hoe heeft u de corona-lockdown ervaren ? Uiteraard heeft u uw klanten gemist. En heeft u ondertussen uw accommodatie een likje verf gegeven of uw dienstverlening nog een beetje aangescherpt ? U heeft waarschijnlijk ook de fiets genomen om fit te blijven, en was u aangegrepen door de stilte van de Alpen en fietste u gans alleen de cols op ? Misschien was u wel aan huis gekluisterd in België of Nederland en zit u te wachten m terug naar uw plekje in de Alpen te vertrekken ?

Aan de hand van storytelling, kan u het vertrouwen van de klanten winnen.  Het is een beproefde manier om de onzekerheid bij de klanten weg te werken.  Het is een uitstekende manier om aandacht te wekken en interesse te kweken.  Het zal de klant keuzes doen maken en uiteindelijk doen beslissen van te boeken.

    Bezorg ons uw gegevens op info@fietsenindealpen.com  en wij bekijken samen met u hoe we de gepaste communicatie kunnen opzetten.

 


 

 

 

Fietsen in de Alpen is een merknaam van Skisun Construct bvba.

info@fietsenindealpen.com 

Fietsen in de Alpen kan ook voor u iets betekenen ?!