MENUMENU

Alpen Challenge 2018

17/06/2018
:
Albula, Passo della Spluga
Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

De Alpen Challenge zal plaatsvinden op een nieuwe datum en zal plaatsvinden, in plaats van in augustus, op 17 juni 2018.  De Alpen Challenge valt dus aan het begin van het marathonseizoen in de Alpen.

Deze wijziging heeft men vooral gedaan om het rijplezier op zowel de 116,1 en de 190.6 kilometer route nog verder te verhogen.

De organisatoren houden wel vast aan het beproefde concept. Er zullen twee routes overschrijden de meest verbazingwekkende passen van Graubünden. Welke route de deelnemers eigenlijk rijden, kunnen ze besluiten tijdens de race. Vermits het een groot succes voor alle betrokkenen was, zal de start en finish worden in de Biatlon arena in Lenzerheide geplaatst worden.

Met zijn meest adembenemende landschappen, spectaculaire bergpassen en beklimmingen is de Alpen Challenge nog steeds wat het altijd is geweest: één van de mooiste en nog moeilijkste fietsmarathons in de Alpen.   Vanuit het wintersportdorp Lenzerheide volg je de oude postkoetsroute over de Albula. Langs het mondaine Sankt Moritz rijd je naar het Italiaanse Chiavenna.  Daar wachten de 72 haarspeldbochten van de Passo della Spluga.  Na de Zwitserse douane volgen een lange afdaling en een korte venijnige klim.

 

Gegevens

Datum:
17/06/2018
Evenement Categorie:
Website:
https://www.alpenchallengelenzerheide.ch/