Laden Evenementen

Criterium du Dauphiné 2021, uitdagend voor klimmers

Col de Joux Plane, Col de Porte, Col du Pré, Cormet de Roselend

Na een editie van 2020 die ingekort is vanwege de gezondheidscrisis, keert de editie van 2021 terug naar zijn gebruikelijke duur van 8 dagen, d.w.z. een dagelijkse etappe van 30 mei tot 6 juni.

Dit 73e Criterium du Dauphiné doorkruist 8 afdelingen en 32 passen, bijzonder geschikt voor klimmers met etappes die het Centraal Massief verbinden met de Alpen, de twee bergketens van de regio Auvergne-Rhône-Alpes.

Het parcours van het Criterium du Dauphiné 2021 is ontworpen om het peloton geleidelijk op te warmen tijdens een trektocht van het Centraal Massief naar de Alpen. De 1ste etappe begint en eindigt in Issoire, waar de sprinters hun best zullen doen om tot de finish in de strijd te blijven. Twee dagen later zal het meer van hetzelfde zijn in Saint-Haon-le-Vieux. Met 16,5 kilometer zal de tijdrit van Firminy naar Roche-la-Molière net lang genoeg zijn om de boel wat op te schudden, maar tegelijkertijd kort genoeg om de wedstrijd open te houden.

Na vier etappes die voornamelijk in de Auvergne verlopen en na een duik naar de Rhônevallei die een selectie onder de punchers zou kunnen motiveren voor een krachtmeting in Saint-Vallier, gaat het peloton naar de Alpentoppen, waar de klimmers in de schijnwerpers staan vanaf de etappe naar Le Sappey-en-Chartreuse, met de Col de Porte. Slechts een voorgerecht, want de volgende dag zal de Dauphiné het skigebied La Plagne ontdekken, na een klim van 17 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. De renners hebben dan de Col de Pré en de Cormet de Roselend al voor de wielen gehad..

Op zondag biedt de grote finale van 145 km een ​​reeks beklimmingen: de wegen op de Col des Aravis, Col de la Colombière, Côte de Châtillon en vooral Col de Joux Plane, zijn het perfecte terrein om in de aanval te gaan, net als de duik naar Morzine, waar de beste afdalingen in het peloton naar buiten komen om te spelen. De beklimming naar Les Gets sluit dit klimfeest af.

 

 

 

 

Critérium du Dauphiné 2021 etappes:

  • Zondag 30 mei – Rit 1 – Issoire> Issoire, 182 km
  • Maandag 31 mei – Rit 2 – Brioude> Saugues, 173 km
  • Dinsdag 1 juni – Rit 3 – Langeac> Saint-Haon-Le-Vieux, 172,5 km
  • Woensdag 2 juni – Rit 4 – Firminy> Roche-La-Molière, 16,5 km (individuele tijdrit)
  • Donderdag 3 juni – Rit 5 – Saint-Chamond> Saint-Vallier, 175,5 km
  • Vrijdag 4 juni – Rit 6 – Loriol-sur-Drôme> Le Sappey-en-Chartreuse, 168 km
  • Zaterdag 5 juni – Rit 7 – Saint-Martin-Le-Vinoux> La Plagne, 171 km
  • Zondag 6 juni – Rit 8 – La Léchère-les-Bains> Les Gets 147 km

 

 

 

Gegevens

Begin:
30 mei
Einde:
6 juni
Site:
https://www.criterium-du-dauphine.fr/en/

Organisator

ASO
Site:
www.aso.fr

Locatie

Auvergne-Rhône-Alpes