Laden Evenementen

GFNY Villard de Lans

De GFNY Villard de Lans cyclosportive doorkruist het hart van het prachtige regionale natuurpark Vercors. Bereid u voor op adembenemende wegen langs prachtige kliffen, imposante kalkstenen hellingen, steile kloven, groene valleien, bergweiden en grandioze landschappen.

Na een korte geneutraliseerde afdaling vanaf de Balcon Villard Cote 2000 en een paar heuvelachtige kilometers, ga je de eerste beklimming van de dag aan, de Col de la Croix Perrin, met een top op 1218m.

Vanaf km 30 evolueert u op een vlakker maar niet minder veeleisend profiel door de Gorges de la Bourne, met zijn indrukwekkende uitzichtpunten en langs zijn heuvelachtige weg uitgehouwen in de rotsen.

Vanaf daar, ongeveer 50 km in oplopend profiel tot km85 en het kleine skigebied van Font d’Urle en zijn 1500m die het hoogtepunt van deze cursus zullen zijn.

Geniet van de volgende 25 km afdaling op de mooiste weg in de Vercors, richting de Col de la Machine, beroemd om zijn route uitgehouwen in de klif, de weg naar Combe Laval baant zich een weg door een grandioos keteldal, een gigantische inkeping van 4 km van diepte die het land van Royannais domineert.

Er zijn talloze tunnels in de rots, pieken, uitzichtpunten en duizelingwekkende uitkijkposten, dus geniet van het uitzicht en laad je batterijen op voor de finale. Tijdens de laatste 40 kilometer steek je een groot aantal kleine tunnels over die in de rotsen zijn uitgehouwen naar de veeleisende Col d’Herbouilly en zijn top op km 144.

Er is nog slechts 13 km over voor deze laatste klim naar Villard de Lans en zijn aankomst, die meerdere keren een finish van de Tour de France en prestigieuze overwinningen zoals die van Laurent Fignon heeft opgeleverd of meer recentelijk in 2020, met de overwinning van een jonge Duitse solo .

Vergis je niet, de route zal veeleisend zijn, maar de aanblik van de mythische en onbeschrijfelijke landschappen van de Vercors zal je de uitdagingen van dit parcours snel doen vergeten.

Gegevens

Datum:
29 mei
Evenement Categorie:
Site:
https://villarddelans.gfny.com/

Organisator

GFNY

Locatie

Villard-de-Lans