L’Etape du Tour 2019 : Klimmen naar Val Thorens

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Sinds 1993 wordt deze cyclo georganiseerd waarvan de route leidt over één van de etappes die datzelfde jaar in de Tour door de profs wordt verreden. Dezelfde etappeplaatsen, dezelfde  beklimmingen en bovenal dezelfde condities als in de Tour. De gehele route is autovrij.

L’Etape du Tour is bijzonder populair en biedt 15.000 startplaatsen, al moet je er snel bij zijn voor een plaatsje.

Voor de 29e editie van l’Etape du Tour op 21 juli 2019, rijdt u de 20ste etappe van de Tour de France tussen Albertville en Val Thorens.

Het laatste stuk van de rit is zeker intensief. Neem even de tijd in Moutiers om te herstellen en iets te eten in de ravitailleringszone want de beklimming naar Val Thorens die volgt, is  duidelijk de grootste uitdaging van deze dag!

Dit is ongetwijfeld één van de langste beklimmingen in Frankrijk met 33.4 km (5,5%) in de Vallée des Bellevilles. Eenmaal terug op de fiets, bereik je snel de voet van de beklimming die u naar het hoogste ski-oord in Europa leidt :

  • Het onderste 11km van de klim is meteen één van de moeilijkste stukken met een helling van 6,9%. U passeert via Saint-Laurent-de-la-Côte (1 030 m).
  • Na uw terugkeer naar de hoofdweg, brengt het tweede deel je in een open landschap. Deze sectie is eveneens 11 km lang met een helling van 4,7% en een paar platte secties in de lokale dorpjes. Het brengt u naar het skigebied Les Menuires (1 745m). Hier krijg je weer 2 km plat, en kan u een korte adempauze nemen alvorens het laatste stuk aan te pakken. De ravitailleringszone bevindt zich in het hart van de beklimming in het dorpje van Saint-Martin-de-Belleville (1 417m).
  • Zodra je Les Menuires bent doorgereden, heb je nog 9.5km te gaan (6,5%) tot de finish. U passeert het ski-oord Val Thorens om uiteindelijk de top te bereiken op 2 365 m.

Gegevens

Datum:
21 juli
Evenement Categorie:

Locatie

Val Thorens