Megavalanche Alpe d’Huez 2019

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Voor degenen die nog steeds koppig negeren, de Megavalanche Alpe d’Huez is één van de meest gekende en niet-te-missen downhill marathons.

Sinds 1995 nemen jaarlijks duizenden renners het vertrek op de beroemde “Pic Blanc” (Alpe D’Huez); in alle mogelijke weersomstandigheden!

Starten op 3330 meter hoogte op de gletsjer en finishen in Allemont, 2600 meter lager, maakt deze marathon race de langste en gekste race ter wereld!

Naast deze race wordt de MEGA KIDS race gehouden, kwestie van de volgende generatie klaar te stomen, en de MEGA-familie uitdaging. Elektrische bikers zullen ook blij zijn met een specifieke klim-kwalificatie en een race op de gletsjer

De massa Start serie is de Europese ranking van de beste Downhillers marathon, het belonen van de 100 snelste bestuurders van Megavalanche Alpe d’Huez en elke stap Maxiavalanche.
Om deze wedstrijden te verenigen en bieden een waar Europees kampioenschap aan de volgelingen van deze discipline, UCC SPORTEVENEMENT, lanceert dit jaar stappen de Europese massa START®-serie die zal bestaan uit 5 in 2019:

  • VALLNORD (Andorra, Pyreneëen), 16 juni (Maxiavalanche)
  • ALPE D’HUEZ, 14 juli (Megavalanche)
  • CERVINIA (Valle d’Aosta), 28 juli (Maxiavalanche)
  • MERIBEL (Trois-Vallées, Savoie) 25 augustus (Maxiavalanche)
  • AX 3 gebieden (Ax-les-Thermes, Pyreneëen) 15 September (Maxiavalanche)

Gegevens

Begin:
8 juli
Einde:
14 juli
Evenement Categorie:
Website:
http://www.ucc-sportevent.com/megavalanche-alpe-dhuez/

Organisator

UCC Sport Event

Locatie

Alpe d’huez
Frankrijk + Google Maps