Sporta Mon Ventoux 2022 – Klassiekers blijven, off-road en wandelingen worden uitgebreid

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Afspraak in Frankrijk op 25 juni 2022 aan de voet van de mythische Mont Ventoux.  Sporta Mon Ventoux beleef je collectief. Van de bewegwijzerde opwarmingsritten tot de uitdaging zelf en de onvermijdelijke party. Sporta Mon Ventoux is één langgerekt hoogtepunt.

De klassieke producten blijven op het menu staan, maar op 25 juni zullen naast de Off-road Ventouristen die vertrekken in Sault, ook Off-road Cannibalen de ultieme uitdaging aangaan. Walk To The Top wordt in een nieuw, steviger jasje gestoken en wordt ook ‘Walk High’ geprersenteerd. Beide wandelingen in samenwerking met Nationale Loterij.

KLASSIEKERS BLIJVEN
De Ventourist, waarmee het jaren geleden allemaal begon, blijft een perfecte uitdaging voor beginnende fietsers. Daar waar we andere jaren de drie flanken befietsten, starten de Ventouristen nu in groep vanuit Bédoin. In Malaucène zijn we op 25 juni niet meer aanwezig. In Sault zal er wel nog een bevoorradingspost en tijdsmat zijn, maar de ultieme ervaring?  Die beleef je vanuit Bédoin.

De  succesformules Ventousiast, La Cannibalette en La Cannibale blijven bestaan zoals je ze kent.

MEER OFF-ROAD
Sportieve off-roader Ventouristen, mountainbikers en gravelbikers kunnen net zoals vorig jaar hun hartje ophalen in de bossen boven Sault. Ze starten beneden in het dorp van Sault en gaan al snel off-road voor een tocht die 70% off-road gaat.  Maar in 2022 denken we ook aan de getrainde mountain- en gravelbikers. De ultieme buitenlandse off-road uitdaging op en rond de Ventoux doe je samen met Sporta Mon Ventoux: Off-road Cannibale! Deze tocht van maar liefst 106 km en 3423 hoogtemeters (slik) is niet voor doetjes.

WALK TO THE TOP IN EEN NIEUW JASJE
Vorig jaar startten de deelnemers van Walk To The Top i.s.m. Nationale Loterij nog aan Mont Serein, maar nu gaan we een stevig stapje vooruit. Ze vertrekken als groep helemaal aan de voet van de Mont Ventoux, in Bédoin, voor een wandeling van 32 km. ‌De gidsen gaan deze keer niet meer mee met de groep. Onderweg houden Franse begeleiders wel nog een oogje in het zeil.

Toch iets te stevig voor jouw klimmersbenen? Bekijk zeker ook Walk High i.s.m. Nationale Loterij. Ook hier starten de deelnemers in Bédoin. Zij maken een tocht van 20 km.

Gegevens

Begin:
24 juni
Einde:
25 juni
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.monventoux.be/nieuweuitdagingen2022

Organisator

Sporta

Locatie

Bedoin
Frankrijk + Google Maps