Südtirol Dolomiti Superbike

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Dolomiti Superbike is reeds meer dan 24 jaar op de bucket-list  van ambitieuze mountainbikers over de hele wereld. De race, met één van het hoogste aantal deelnemers in Europa, geniet de reputatie van één van de moeilijkste MTB-wedstrijden in Zuid-Tirol en daarbuiten.

Het centrum van de mountain bike scène in het Alpengebied wordt Villabassa/Niederdorf tijdens het weekend van de Dolomiti Superbike. De ontmoetingsplaats is de Expo in de historische dorpskern. Mountainbikers en exposanten van over de hele wereld ontmoeten hier dagen vóór de werkelijke fietsrace en wisselen van gedachten over de juiste banden, perfecte set-up en snelste lijnen in de afdalingen.

U kiest ofwel de lange-afstand van 113 km en 3,357 meter hoogteverschil in of de korte afstand van 60 km en 1,785 meter hoogteverschil. Beiden zijn in ieder geval uniek.

De MTB-race in Zuid-Tirol begint op zaterdag vanaf de Expo, alsook de Junior Trophy op zondag. De pasta party nadat de race ook plaatsvindt in de buurt van de Expo en zoals insiders weten, het is minstens zo legendarisch als Dolomiti Superbike zelf!   Kortom: het hele programma voor de Dolomiti Superbike in Zuid-Tirol vindt plaats op de site van de Expo.

Villabassa/Niederdorf voldoet aan alle vereisten voor een grote feest voor alle fans van mountainbiken!

Gegevens

Datum:
13 juli
Evenement Categorie:
Website:
http://www.dolomitisuperbike.com/en

Locatie

Villabassa/Niederdorf
39039 Italië + Google Maps