Tour Transalp 2021

20 juni - 26 juni
:
Furkapass, Monte Grappa, Passo Rolle
Laden Evenementen

Tour Transalp 2021In 2021 raast de TOUR Transalp voor de 18e keer over de Alpen en je zou denken dat er bijna geen wegen meer zijn die nog geen deel uitmaakten van de route. En toch zullen er in 2021 nog wegen kunnen worden bedacht die bijna niemand kent.

Iedereen die de Dolomieten wil oversteken vanaf de wereldberoemde passen, zal verrast worden door de gevarieerde en opwindende bergroutes die buiten de gebaande paden door de Alpen slingeren. Zo gaat het in 2021 over kleine onopvallende passen zoals de Forcella Franche op weg naar de weg langs het meer bij Lago del Mis in de – in ieder geval vanuit Duits oogpunt – minder bekende regio Belluno.

Vanaf de start in de eerste etappestad Bruneck leidt de route via een afgelegen weg hoog boven de Zuid-Tiroolse stad naar Tesselberg. Monte Grappa laat ook iets nieuws ontdekken. De Transalp is meerdere keren op en over deze berg geklommen, maar nooit op deze nieuwe panoramische zijroute. Ook nieuw is de klim naar het grote plateau tussen Monte Grappa en Trento in de Adige-vallei. Het leidt met een prachtig uitzicht van Primolano tot Foza.

Zeer enthousiast wordt de korte kronkelende afdaling over de Scale di Primolano aangekondigd richting de bodem van de vallei van de rivier de Brenta, langs het smalste punt tussen Valsugana en Bassano del Grappa. Ook de volgende oversteek over het plateau en uiteindelijk over de Passo Vezzena naar Lavarone is geheel nieuw en prachtig om te rijden.

Ondanks de eerste TOUR Transalp-oversteek in 2016, blijft de afgelegen en bizarre Passo San Boldo met zijn in de rotsen uitgehouwen bochten als tunnels een geheime tip. In ieder geval zijn vijf van de acht etappebestemmingen volledig nieuw: Bruneck, San Martino di Castrozza, Possagno, Asolo en Lavarone lagen nog nooit eerder op de route, dus zelfs oude rotten krijgen compleet nieuwe ervaringen voor de wielen.

Maar de Transalp gaat natuurlijk niet alleen de rustige hoekjes in. Voor al diegenen die graag Alpenpassen verzamelen, wachten er ook enkele bekende passen. Er is de steile Furkelpass, de beste Dolomietenpanorama-hits zoals de Passo Valparola, Falzarego, Rolle en Valles, de unieke Manghenpass of de Forcella Aurine en de Passo Cereda ten zuiden van de Pale di San Martino.

Ook een première is een tweedaagse stop is bij Monte Grappa, met de twee bestemmingen Possagno en Asolo slechts een paar kilometer van elkaar verwijderd. Hier kunt u twee nachten ontspannen in hetzelfde bed doorbrengen en u volledig concentreren op Monte Grappa.

 

Bergpassen

  • Etappe 1 – Tesselbacher-bergweg, Furkelpas
  • Etappe 2 – Passo Valparola, Passo Falzarego, Forcella Aurine, Passo Cereda
  • Etappe 3 – Passo Rolle, Passo Valles, Forcella Franche, Passo San Boldo
  • Etappe 4 – Monte Grappa
  • Etappe 5 – Monte Grappa, Passo Vezzena
  • Etappe 6 – Kaiserjägerweg, Manghenpass, Passo di San Lugano, Kreiter Sattel
  • Etappe 7 – Andalo-Sattel, Passo del Ballino

Gegevens

Begin:
20 juni
Einde:
26 juni
Evenement Categorie:
Site:
https://tour-transalp.de/en/

Organisator

Delius Klasing

Locatie

Bruneck