Laden Evenementen

Climbing For Life – Dolomieten

10 september - 12 september
Passo Campolongo, Passo Falzarego, Passo Giau, Passo Pordoi, Passo Sella

Climbing for life DolomitiClimbing for Life is in 2020 aan zijn 10de editie toe. En een jubileum geeft meteen ruimte voor een nieuw evenement : Dolomiti Alta Badia

Voor goede doelen die de strijd tegen longaandoeningen aangaan, sloven de renners zich 3 dagen uit op  een uitdagend parcours.

De Pordoi, de Giau, Sella, Fedaia en Gardena spreken tot de verbeelding.

Er is ook ruimte voor wandelaars.

 

 

 

Praktisch :

  • Op donderdag 10 september voorziet men een rustige opwarmer. Deelnemers hebben vanuit Corvara de keuze voor de beklimming van de Passo Gardena (langs beide kanten – 30km), de beklimming van de Passo Campolongo (langs beide kanten – 20km) of de alom bekende Sella Ronda, in de minder bekende richting (tegen wijzerzin – 52km).
  • Op vrijdag 11 september heb je de keuze tussen 2 prachtige tochten: de Giro Fodom (51.7km) of de Giro Fedaia (84km), met o.a. de passo Fedaia, passo Pordoi, passo di Valparola en Passo Falzarego.
  • Op zaterdag 12 september is er het bekendere werk: de Sella Ronda (52km puur genot), al dan niet uit te breiden met de Passo Valparola en/of de Passo Giau (104 of 134km). Een mythische finish is voorzien boven op de Passo Gardena. Van daaruit daal je terug af naar Corvara voor een heerlijke Italiaanse pasta en de nu al beruchte after party.

 

Gegevens

Begin:
10 september
Einde:
12 september
Evenement Tags:
Website:
http://www.climbingforlife.be/dolomiti/bike

Locatie

Corvara (Badia)