Sport & Voeding – Boekenplank

Sportvoeding is een eetpatroon waarbij rekening gehouden wordt met het leveren van specifieke sportprestaties. Dit kan een dieet zijn, waarbij de voeding aan specifieke eisen moet voldoen. Maar in niet alle gevallen hoeven er aanpassingen aan het normale eetpatroon gedaan te worden.

Als je voeding gebalanceerd en gevarieerd is, dan heb je de best mogelijke basis . Een ongezond, onregelmatig of niet-gevarieerd voedingspatroon aanvullen met allerlei voedingssupplementen om je sportprestaties te verbeteren, heeft weinig zin.  Een evenwichtig basisvoeding kan men gaan aanvullen met sportspecifieke voeding, die je voor, tijdens of na je inspanning neemt.  Pas dan heeft het zin om te gaan nadenken over voedingssupplementen.

Afslanken en sporten zijn vaak een moeilijke combinatie.  Sporten vraagt energie, die het uit je voeding haalt.  Anderzijds probeer je vaak bepaalde energiebronnen te mijden of drastisch te minderen.  De optimale balans zoeken is de kunst, en voor elke sporter ook verschillend.

 


Wat is mijn optimale sportgewicht?HET OPTIMALE SPORTGEWICHT – Stephanie Scheirlynck

Als sporter is het niet altijd eenvoudig om gewicht te verliezen. Een gewoon dieet beperkt je calorie-inname te sterk, waardoor je lichaam onvoldoende energie heeft om efficiënt te trainen en goed te herstellen na het sporten.

Wil je afvallen en tegelijkertijd je sportprestaties verbeteren, dan is Het optimale sportgewicht zeker iets voor jou. Topsportdiëtiste Stephanie Scheirlynck toont hoe je in zes stappen en aan de hand van 70 gerechten jouw optimale gewicht bereikt én behoudt in functie van jouw leeftijd, lichaamstype, sportief niveau en doelstellingen.

 

Eenvoudig aan te schaffen via Bol.com

 


Het keto-dieet

HET  KETO-DIEET  –  Martina Slajerova

Door voedsel te eten dat veel goede vetten bevat, gematigd eiwitten en weinig tot geen koolhydraten, raakt je lichaam in ketose. De lever gaat keto-lichamen produceren, moleculen die energie leveren tijdens perioden van beperkte koolhydraatinname. Daardoor richt de stofwisseling van het lichaam zich niet langer op het verbranden van glucose (de grootste energiebron uit koolhydraten) maar op het verbranden van vet. Bijkomende voordelen zijn dat je minder hongerig bent, geen schommelingen in de bloedsuikerspiegel hebt en geen spiermassa verliest.

‘Het keto-dieet’ bevat meer dan 150 recepten en praktische informatie over de ketogene levensstijl. Martina Slajerova, oprichter van het KetoDiet-blog, geeft een complete handleiding voor het keto-dieet, gebaseerd op de meest recente onderzoeken.

Verkrijgbaar bij Bol.com

 


Nog eenvoudiger 2NOG EENVOUDIGER 2  –  Pascale Naessens

Vier ingrediënten, vier sterke punten

Lekker en gezond | Weinig werk. Recepten ingedeeld volgens bereidingstijd: 10, 15, 20 en 25 minuten
Wie overgewicht heeft, zal ervan vermageren | Vier ingrediënten en toch volwaardige gerechten

Voedingsdeskundige Pascale Naessens wijkt niet af van haar koers. Met dit nieuwe boek presenteert ze meer dan 70 nieuwe gerechten volgens haar bekende succesmethode, namelijk lekkere en inspirerende lowcarbgerechten. Ze gaat in dit boek ook dieper in op wat de laatste tijd een ketogeen dieet wordt genoemd, en de overeenkomsten met haar manier van eten.

Gratis verzending bij Bol.com

 


Keto-planHET KETO-PLAN  –  Julie van den Kerchove

Julie Van den Kerchove laat je in haar derde boek kennismaken met de keto-keuken: een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties kwaliteitsvol gevogelte en vis, waar Hollywood-celebrity’s zoals Halle Berry en Kim Kardashian hun slanke lijn aan danken.

Ze toont met een praktisch stappenplan en 70 gluten- en suikervrije recepten hoe je van je lichaam een natuurlijke vetverbrander kunt maken, zodat je slanker, energieker en gezonder door het leven gaat.

 

Schaf het Keto-plan nu aan

 


Voeding en SportVOEDING EN SPORT – Anja van Geel

Sportdiëtiste Anja van Geel en sportvoedingsonderzoeker Joris Hermans geven in Voeding en sport informatie over de juiste voeding voor verschillende typen sport. Voeding heeft natuurlijk een belangrijke invloed op het prestatievermogen van de sporter. De voeding van een sporter moet gevarieerd en goed uitgebalanceerd zijn.

Dit boek geeft allereerst algemene informatie over voedingsstoffen en energie. Daarna komt voeding voor achtereenvolgens de krachtsporter, de duursporter en de team- en spelsporter aan de orde. Tevens worden onderwerpen als sportvoedingspreparaten, gewichtsproblemen, maagdarmproblemen en eten zonder vlees onder de loep genomen. Het boek is oorspronkelijk ontwikkeld voor NOC*NSF. Met een voorwoord van Gerard Kemkers.

 

Nu beschikbaar bij Bol.com

 


SimpelSIMPEL – Yotam Ottolenghi

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

Deze nederlandstalige versie van SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept

 

Jouw exemplaar ligt klaar bij Bol.com

 


 

ALLE BOEKEN VAN  …

 

MÉÉR OVER …