Dénivellé Challenge Mont Ventoux 2021

08/06/2021
Laden Evenementen

Merkwaardig genoeg gaat de Mont Ventoux pas open voor professionele renners wanneer de Tour besluit om daar een rit in te plannen. Deze conclusie maakte Nicolas Garcera, de organisator van de GF Mont Ventoux drie jaar geleden. “Ik kom uit de regio en de Ventoux verdient het om elk jaar een eigen race te hebben”, legt hij uit. Bovendien is de klim gereserveerd voor pure klimmers die steeds minder races binnen hun bereik hebben. Zelfs de Tour bolletjestrui wordt niet meer gewonnen door de beste specialisten. ”

Geconfronteerd met dit tekort, begon Nicolas Garcera, in een tijd waarin zoveel evenementen aan het verdwijnen zijn, in de gekke weddenschap om een ​​professionele race te creëren, de “Ventoux Dénivelé Challenge”.  Deze ééndagskoers staat sinds vorig jaar op de kalender (UCI – Europe Tour – 1.1) en de tweede editie ging op 6 augustus 2020 van start in Vaison-la-Romaine (Vaucluse).

Aleksandr Vlasov soleerde naar de zege. In de wedstrijd, waarin de Mont Ventoux tweemaal beklommen werd, vervolledigden Richie Porte en Guillaume Martin het sterke podium.

In Vaison-la-Romaine begonnen de renners aan een wedstrijd van 179 kilometer met meer dan 4000 hoogtemeters. Na een relatief vlakke openingsfase rond de kale berg belandde het peloton na ruim tachtig kilometer voor het eerst aan de Mont Ventoux, die beklommen werd vanuit Bedoin. De renners reden niet tot de top, maar kozen vanaf Chalet Reynard weer de weg naar het dal.

Eenmaal beneden ging het via Sault, Villes-sur-Auzon en opnieuw Bedoin weer naar de voet van de Ventoux. Daar wachtte de renners een pittig slot. De route voerde de renners in deze wedstrijd niet helemaal tot de top. De finish lag namelijk bij de Col des Tempêtes, in de voorlaatste bocht voor de top vlak na het monument van Simpson.

En daar was Aleksandr Vlasov, de 24-jarige Rus van Astana, dus de sterkste.

Op naar de 2021-editie op 8 juni 2021.

Enkele dagen later organiseert dezelfde organisator de méér gekende Lapierre GF Mont Ventoux voor wielertoeristen

Gegevens

Datum:
08/06/2021
Site:
http://www.denivelechallenges.com/

Organisator

Dénivelé Challenges

Locatie

Vaison-La-Romaine
place Montfort
Vaison-La-Romaine, 84110 Frankrijk
+ Google Maps