30 april 04:09
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

De Ötztaler is gekend voor zijn perfecte organisatie, het autovrije parcours, de prachtige omgeving en de geweldige sfeer. Ondertussen is deze zware cyclo al bekender geraakt bij de Nederlanders en de Belgen, zij vechten ondertussen mee voor de schaarse startlicenties (max. 5000), die telkens begin maart verloot worden.

Volgend jaar verschuift de organisatie naar 2 september, een weekje later dan normaal.  Het feit dat er nu ook daags voordien een profwedstrijd wordt georganiseerd en daardoor de UCI-kalender dient gevolgd te worden, is waarschijnlijk de aanleiding voor deze verschuiving.

In het stadje Sölden draait alles rond het wielrennen.  Sölden is het middelpunt van het weekend, de start en aankomst van het evenement en het centrum van een groots feest achteraf.

  • De koude speelt de deelnemers reeds parten door de vroege start en in afdaling naar de voet van de eerste beklimming van de dag : de Kuhtai,
  • De afdaling naar Innsbruck is uitdagend, want de brede weg, het autovrije parcours en het ontbreken van scherpe bochten zorgen ervoor dat de snelheid moeiteloos kan oplopen tot ruim boven de 90 km/u.
  • Daarna volgt de beklimming van de Brennerpass. Deze pas loopt erg goed en verleidt menig deelnemer tot flink doortrappen.
  • De Jaufenpas, een goed lopende en vrij regelmatige klim is de volgende in het rijtje..
  • Dat geldt echter niet voor de Timmelsjoch. De klim begint redelijk, met af en toe een steil stuk.De laatste 8 kilometer tot de top zijn bijna continu  aan 10 procent klimmen.
  • Na de top volgt de afdaling naar Sölden .

 

Inschrijvingen voor de Ötztaler Radmarathon 2018 lopen van 1 tot 28 februari 2018, of  via één van de officiële touroperators.

Lees hier een aangrijpend relaas van een deelnemer aan de vorige editie

Gegevens

Datum:
02/09/2018
Evenement Categorie:
Site:
https://www.oetztaler-radmarathon.com/en

Organisator

ORGANISATIONS-KOMITEE ÖTZTALER RADMARATHON
E-mail
RADMARATHON@OETZTAL.COM