Veel media-aandacht voor La Vuelta Femenina 24

La Vuelta Femenina 24, die bijzonder veel televisie-aandacht krijgt, begint deze zondag met een 16 km lange ploegentijdrit, de enige in de UCI Women’s WorldTour dit seizoen.

De Vuelta Femenina 2024 belooft een boeiende achtdaagse race te worden met een gevarieerd parcours en uitdagende etappes. De race begint met een ploegentijdrit in Valencia, gevolgd door etappes met een mooie mengeling van sprintetappes tot bergop finishes. Op dag drie wordt het peloton het binnenland in gestuurd, terwijl op dag vijf een spectaculaire slotklim naar Jaca op het programma staat. De slotrit begint bij het hoofdkantoor van Movistar en eindigt met een zware beklimming naar Valdesquí in de Comunidad de Madrid. Met een mix van vlakke etappes, klimmetjes en tijdritten belooft de Vuelta Femenina 2024 een uitdagende en diverse race te worden.

Geen Annemie Van Vleuten, die de voorbije 3 edities won, meer aan de start. Kan Demi Vollering het dit jaar dan wel tot een goed einde brengen, nadat ze vorig jaar strandde op 9 seconden ?

 

Fietsenindealpen_VueltaFeminina-2024Het rittenschema :

Rit 1 28 april   Valencia – Valencia 16 km  Ploegentijdrit

Rit 2 29 april   Buñol – Moncófa 118 km – vlakke rit

Rit 3 30 april   Lucena – Teruel 131 km – heuvelachtig

Rit 4 1 mei      Molina de Aragón – Zaragoza 142 km – vlakke rit

Rit 5 2 mei     Huesca – Jaca 113 km – bergen

Rit 6 3 mei     Tarazona – Laguna Negra 132 km – bergen

Rit 7 4 mei     San Esteban de Gormaz – Sigüenza 126 km – vlakke rit

Rit 8 5 mei     Alcobendas – Valdesquí 89 km – bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]