Bike Trail Tirol – Innsbrück-Mayrhofen (69,1 km)

De Bike Trail Tirol  is de langste ononderbroken mountainbike circuit in het hart van de Alpen  die in totaal meer dan 1.000 km mountainbikeplezier bieden door verschillende Tiroler regio’s en waarbij 27.000 hoogtemeters worden overbrugd. Doordat de routes door verschillende regio’s voert, maakt u eveneens kennis met een variatie aan landschappen.

De route is zo opgezet dat u zelf uw begin- en eindpunt kunt bepalen. Recreatieve fietsers kunnen kiezen voor een relatief makkelijk traject en genieten met volle teugen van de omgeving. Maar voor de bikers die op zoek zijn naar meer uitdaging, zijn de zware tochten een mooie uitdaging.

Een mooie, uitdagende mountainbiketocht brengt U van Innsbrück naar Mayrhofen.   Dit traject is slechts één van de voorbeelden van wat Tirol en de Bike Trail Tirol te bieden heeft.

  • Meteen aan het begin is deze etappe, conditioneel gezien, het hoogtepunt van de route. Vanuit Innsbruck starten wij op het fietspad langs de rivier de Inn en het Inndal richting Wattens (564 m).
  • Bij Weer begint de klim omhoog naar de Weidenerhütte (1799 m). Hier kan men ook overnachten en de etappe over twee dagen verdelen.
  • Van hieruit is het niet ver naar het Geiseljoch (2292 m), de ingang naar het Zillertal. Daarna gaat het bergafwaarts op een trail en daarna op brede grindwegen verder naar Vorderlandersbach (1257 m).
  • Er volgt een klein stukje omhoog, maar dan gaat het meteen weer bergafwaarts op secundaire weggetjes via Dornau naar Mayrhofen (633 m).

 

Méér info  Visittirol.nl & gpx-upload