Meeste e-bikes verzekerd

De wereld van e-bikeverzekeringen ondergaat een opmerkelijke transformatie, gedreven door een explosieve groei en een groeiend bewustzijn van de risico’s. Uit de laatste bevindingen van de E-bike Monitor, een uitgebreid onderzoek uitgevoerd door Multiscope onder meer dan 5.500 Nederlanders, blijkt dat de verzekeringsmarkt voor e-bikes in slechts één jaar tijd is gestegen tot een indrukwekkende €621 miljoen.

Een van de sleutelfactoren die deze groei heeft gestuwd, is de dreiging van diefstal. Met 7% van de e-bikebezitters die ooit slachtoffer zijn geweest van diefstal, groeit de behoefte aan bescherming van deze waardevolle investering. Het is dan ook geen verrassing dat maar liefst 62% van de e-bikebezitters ervoor kiest om hun elektrische ros te verzekeren.

De kosten van deze gemoedsrust variëren, met een gemiddelde premie van €14 per maand. Voor eigenaren van elektrische fatbikes betekent dit een iets zwaardere last, met een gemiddelde premie van €23 per maand, terwijl bezitters van elektrische stadsfietsen het meest gunstig uitkomen met een premie van €14 per maand.

Een andere opmerkelijke verschuiving vindt plaats in de manier waarop deze verzekeringen worden afgesloten. Terwijl digitale transacties een steeds groter deel van de markt innemen, met de helft van alle verzekeringen die online worden afgesloten, zijn er nog steeds significante verschillen tussen verzekeraars. Zo kiest 82% van de Univé-klanten ervoor om online af te sluiten, terwijl ENRA juist de voorkeur geeft aan offline transacties, met 87% van hun klanten die persoonlijk hun polis afsluiten.

In dit landschap van e-bikeverzekeringen zijn enkele spelers dominant. Met ANWB die de leiding neemt door 35% van alle verzekerde e-bikes te vertegenwoordigen, gevolgd door ENRA (15%) en Kingpolis (12%), is de concurrentie stevig maar gestructureerd.

Echter, naast de statistieken en cijfers schuilt er ook een verhaal van vertrouwen en gemoedsrust. Voor de meerderheid van e-bikebezitters is de verzekering niet alleen een financiële beslissing, maar ook een gemoedsrust tegen de onzekere elementen van diefstal en schade. Met ruim twee derde (67%) van de elektrische hybridefietsen die zijn verzekerd, illustreert dit de waarde die wordt gehecht aan deze extra laag van bescherming.

Dus terwijl de markt groeit en evolueert, blijft de e-bikeverzekering een essentieel onderdeel van het moderne fietsersleven, een symbool van vertrouwen in de rit en bescherming tegen de onvoorspelbaarheden van de wereld daarbuiten.

Hoewel er geen specifieke cijfers over de verzekeringsmarkt voor e-bikes in België beschikbaar zijn, kunnen we aannemen dat er ook een groeiende trend is in e-bikeverzekeringen, vergelijkbaar met die in Nederland.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]