Lacets de Montvernier

Als je door de Maurienne-vallei rijdt vallen de haarspeldbochten naar het dorpje Montvernier onmiddellijk op. Het betreft 18 bochten tussen 1928 en 1934 ‘letterlijk’ uit de rotsen gehakt zijn.  Lacets de Montvernier stond in 2015 voor het eerst op het programma van de Tour de France, in 2018 is deze unieke beklimming opnieuw in het parcours opgenomen.

De Lacets de Montvernier behoort zeker tot één van de spectaculaire beklimmingen in de Savoie-regio. De stijgingspercentages vallen echter wel mee.
Vanuit St Jean de Maurienne kom je na enkele kilometers in Pontamafrey-Montpascal (Savoie) en rijd je meteen de haarspeldbochten van de ‘Les Lacets de Montvernier’ in. 18 bochten (en 400m hoger) kom je aan in het dorpje Montvernier.

Het uitzicht wordt adembenemender na elke bocht, de weg blijft erg smal en de afgrond ligt gevaarlijk dichtbij. Een geweldige ervaring ook, met fietsers boven en onder u.

Rijd je verder richting Montpascal, door een mooi bos, dan beland je na enkele km op een plateau met een fantastisch uitzicht!

Sinds 2012 is de afdaling richting Montaimont geasfalteerd. Deze beklimming kan perfect gecombineerd worden met de La Madeleine.

 

Facts & Figures

Top: 782 m
Startplaats: Pontamafrey-Montpascal
Hoogte Start: 504 m
Hoogteverschil: 278 m
Lengte: 3,24 km
Gemiddeld %: 8,2 %
Steilste %: 13 %