Back-to-school: Op zoek naar een veilige fietshelm ?

  • Bescherming tegen hoofdletsel
  • Zichtbaarheid in het verkeer
  • Goed voorbeeld voor anderen
  • Zelfvertrouwen en gemoedsrust voor ouders

Voor 23:59 besteld bij Bol.com, morgen in huis

Wat dacht je van fietsen naar school dit jaar?

Maar vergeet niet dat veiligheid altijd voorop staat: helm op, fluohesje aan, en zorg dat je fiets goed onderhouden is. Zo kom je veilig en fit aan de schoolpoort. Ook met de step.

 

Ontdek hier heel wat modellen

 

Het dragen van een fietshelm naar school is essentieel vanwege verschillende redenen die bijdragen aan de veiligheid van fietsers, vooral bij kinderen. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom het dragen van een fietshelm zo belangrijk is:

Fietsenindealpen_Fietshelm

Scoot and Ride – Helmet XS

1. Bescherming tegen hoofdletsel

Een fietshelm beschermt het hoofd bij een val of ongeval. Hoofdletsel kan ernstige en levensveranderende gevolgen hebben, zoals hersenschuddingen of hersenbeschadiging. Een helm vermindert het risico op deze verwondingen aanzienlijk.

2. Zichtbaarheid in het verkeer

Veel fietshelmen hebben felle kleuren of reflecterende elementen, waardoor fietsers beter zichtbaar zijn in het verkeer, vooral op momenten met weinig licht, zoals in de vroege ochtend of late namiddag. Dit draagt bij aan de veiligheid en helpt ongevallen te voorkomen.

3. Goed voorbeeld voor anderen
Kinderen die een helm dragen, geven een goed voorbeeld aan hun leeftijdsgenoten en zelfs aan volwassenen. Dit creëert een cultuur van veiligheid waarbij anderen worden aangemoedigd om hetzelfde te doen, wat uiteindelijk voor een veiliger verkeer zorgt.

Fietsenindealpen_Fietshelm2

Urban Iki fietshelm – Kurumi Brown

4. Zelfvertrouwen en gemoedsrust voor ouders
Voor ouders geeft het dragen van een helm een geruststellend gevoel dat hun kind beter beschermd is tijdens het fietsen. Dit verhoogt niet alleen de veiligheid van het kind, maar zorgt er ook voor dat ouders zich minder zorgen hoeven te maken over de fietsroute van en naar school.

5. Bescherming tegen onverwachte omstandigheden
Een helm beschermt niet alleen bij zware ongelukken, maar ook bij onverwachte valpartijen, bijvoorbeeld door een glad wegdek, grind, of een plotseling obstakel. Ook bij lage snelheden kan een val zonder helm serieuze gevolgen hebben, vooral bij jonge kinderen.

6. Voorkomen van blijvende letsels
Zelfs lichte hoofdtrauma’s kunnen op de lange termijn schadelijke effecten hebben. Het dragen van een helm verkleint de kans op blijvende verwondingen, zoals hersenschuddingen of neurologische schade, wat de impact van een ongeval op de lange termijn kan minimaliseren.

Kortom, een fietshelm kan het verschil maken tussen een kleine verwonding en een ernstig ongeval. Het dragen van een helm naar school is een eenvoudige en effectieve manier om je eigen veiligheid te waarborgen.

 

LEVERING VOOR 1 SEPTEMBER KAN NOG

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]