Garmin Varia RCT715,een achterlicht, maar tegelijkertijd een radarcamera

 • Ingebouwde camera
 • Automatische incidentopname
 • Superieure zichtbaarheid
 • Compact ontwerp
 • Maximale veiligheid

Radar, camera, achterlicht, nui verkrijgbaar

FietsenindeAlpen_Garmin De Garmin Varia RCT715, de opvolger van de RTL 515, biedt een geavanceerde oplossing voor fietsveiligheid door de combinatie van een achteruitkijkradar, camera en achterlicht. Met de toegevoegde camerafunctie kunnen gebruikers in geval van een ongeluk de beelden terugkijken via de Garmin Varia app, wat een extra laag van gemoedsrust biedt.

Dankzij de veelzijdige connectiviteit van de RCT715 kunnen gebruikers het apparaat koppelen met verschillende Garmin apparaten, waaronder Edge fietscomputers en smartwatches, evenals enkele fietscomputers van andere merken. Met zowel ANT+ als Bluetooth connectiviteit is het ook mogelijk om de achteruitkijkradar te verbinden met een smartphone, waardoor meldingen van achteropkomend verkeer direct op het mobiele apparaat worden ontvangen via de Garmin Varia app.

De zichtbaarheid van de Garmin Varia RCT715 is indrukwekkend, met een bereik tot 1,6 kilometer bij daglicht. Het achterlicht past automatisch de lichtstand aan wanneer er verkeer nadert, waardoor de zichtbaarheid van de fietser wordt vergroot en de veiligheid op de weg wordt verbeterd. Bovendien biedt de RCT715 een lange accuduur tot wel 16 uur.

De radarfunctie van de Garmin Varia RCT715 maakt gebruik van radartechnologie, waarbij radiogolven worden uitgezonden door het slimme achterlicht en vervolgens worden opgevangen door een sensor in de Varia. Deze innovatieve technologie, bekend uit de luchtvaart en scheepvaart, draagt bij aan een veiligere fietservaring in druk verkeer.

Met een IPX7-certificering is de Garmin Varia RCT715 waterdicht en geschikt voor gebruik in verschillende weersomstandigheden. De compacte afmetingen en lichte gewicht maken het apparaat eenvoudig te monteren op vrijwel elke fiets.

 

 

 

 

Reviews:

Reviews van gebruikers benadrukken de effectiviteit en innovatie van de Garmin Varia RCT715. Het biedt een gevoel van veiligheid en gemoedsrust tijdens het fietsen in druk verkeer, dankzij de combinatie van radar, camera en achterlichtfunctionaliteit. De compacte afmetingen en het lichte gewicht maken het ook praktisch en eenvoudig te installeren op vrijwel elke fiets. Met diverse lichtmodi en een batterijduur die wordt aangevuld met de mogelijkheid tot videoregistratie, biedt de RCT715 een complete en veelzijdige oplossing voor fietsers die streven naar maximale veiligheid op de weg.

 • “De combinatie van radar, camera en achterlicht maakt de Garmin Varia RCT715 een onmisbare accessoire voor elke fietser die veiligheid hoog in het vaandel heeft.” – FietsReview.nl
 • “Met de Garmin Varia RCT715 voel ik me aanzienlijk veiliger op de weg, vooral in druk stadsverkeer. De connectiviteit met mijn smartphone en andere apparaten is naadloos.” – BikeEnthusiast.com

 

Productkenmerken :

 • Afmetingen: 42 x 106,5 x 31,9 mm
 • Gewicht: 147 gram
 • Lichtmodi: Continu, peloton, knipperend nacht, knipperend dag
 • Lumen: 20 (continu), 8 (peloton), 29 (knipperend nacht), 65 (knipperend dag)
 • Batterijduur: 4 uur (continu), 5 uur (peloton), 3 uur (knipperend nacht), 6 uur (knipperend dag) (allemaal met 1080p-opname)
 • Videobeelden worden opgeslagen als een incident wordt gedetecteerd.  De Varia app moet worden gedownload op je smartphone en worden gekoppeld met de Garmin Varia RCT715

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]