Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.

 

Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄

Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018

 

Shimano Dura Ace (Di2)

Wie alleen het allerbeste wil, kiest voor de Shimano Dura Ace groep, het paradepaardje van Shimano.  De snelheid en de precisie van het schakelen van de Dura Ace groep zijn accuraat en performant, het gewicht van de onderdelen is minimaal.  Dura Ace is verkrijgbaar met een elektronische (Di2) of mechanisch bediening.  In 2016 is de nieuwste versie van Dura Ace gelanceerd, de groep is in deze nieuwe uitvoering ook beschikbaar met hydraulische schijfremmen.

Méér info Shimano Dura Ace Di2

Shimano Ultegra (Di2)

Een groep met gelijkaardige schakelprestaties, maar wel betaalbaarder is de Shimano Ultegra is een uitermate goede versnellingsgroep. Het verschil zit in het gebruikte materiaal, dat iets goedkoper is dan de Dura Ace.  Een uitsekend alternatief dus voor de Dura Ace, ook voor de veeleisende wielrenner en daardoor enorm populair.  Ook Shimano Ultegra is verkrijgbaar met een mechanische of elektronische bediening.

DE opvolger van de Ultegra 6800-groep, de 8000-groep sluit nog korter bij de geraffineerde Dura Ace aan.

Méér info Shimano Ultegra (mechanisch) met schijfremmen

Méér info Shimano Ultegra R8000

Méér info Shimano Ultegra R9170 Di2

 

Shimano 105

De Shimano 105 groep biedt dan weer de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Het verschil in kwaliteit tussen 105 en Ultegra is veel kleiner dan vaak gedacht, de 105 groep is vooral iets zwaarder en minder mooi afgewerkt. Het schakelen is ook iets minder zuiver dan bij de duurdere groepen, maar dit verschil merk je pas echt onder zware belasting. Voor normaal sportief gebruik is de 105 groep daarom gewoon een hele goede keuze.

Méér info Shimano 105 5800

 

Shimano Tiagra

Shimano Tiagra is een degelijke groepset en wordt gezien als de ideale groep voor beginnende fietsers. Het schakelwerk is betrouwbaar en de onderdelen gaan lang mee. Vergeleken met de duurdere groepen gaat het schakelen iets minder snel en zijn de onderdelen wat aan de zware kant. Maar ook met een fiets met Tiagra afmontage kan je lange stukken op hoge snelheid fietsen en kom je de steilste bergen op.

 

Shimano Sora

Fietsen afgemonteerd met de Shimano Sora groep zijn prima om kennis te maken met het wielrennen. De onderdelen doen wat ze moeten doen, maar zijn kwalitatief wel een stukje minder dan die uit de duurdere groepen. Kies voor de Sora groep als je vooral bij mooi weer op de fiets zit en genoegen neemt met iets mindere prestaties van je materiaal. Wil je het fietsen wat serieuzer oppakken, veel kilometers maken en ook de weg op bij slecht weer? Dan is het aan te raden om minimaal voor een Tiagra groep te kiezen.

 

Shimano Claris

De Shimano Claris onderdelen vind je terug op de echte instapmodellen. Geschikt als je wilt kijken of wielrennen de sport voor jou is en je niet gelijk veel geld uit wil geven. Nadeel is dat de onderdelen sneller moeten worden vervangen en de werking minder goed is dan van de bovenstaande groepen. Maar ook met de Claris groep met een gerust gevoel de weg op en genieten van je fietstocht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]