Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden.

Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het volgsysteem niet opvalt, zal een crimineel niet weten dat het om een traceer systeem gaat.

Enkele voorbeelden :

 

 • Mini GPS Tracker Volgsysteem

 

De mini-gps-tracker is het kleinste volgsysteem op de markt en is heel gemakkelijk te gebruiken. Met behulp van de meegeleverde magnetische cover kan het volgsysteem eenvoudig worden bevestigd op, onder of tegen metalen oppervlakken. In het waterdichte opbergzakje is het apparaat ook bruikbaar in vochtige omstandigheden. Niet alleen voordelig, maar ook handig te gebruiken in diverse situaties.

Hier vindt u méér info

 

 

 

 

 • Stuurdopsysteem NIEUW 

 

Verstopt in het stuur, wordt dit systeem natuurlijk onzichtbaar.  Het systeem kreeg de gepaste naam ‘Sherlock  Location GPS tracker’ mee.  Achter de stuurdop bevindt zich een systeem met een simcard. De gps-data die uitgezonden worden, laten je toe altijd te zien waar je fiets zich bevindt.  Werkt overal in Europa en de USA.  De batterij heeft een autonomie van liefst 2 weken.  Je kan eveneens melding krijgen van elke beweging van je fiets, wanneer je er niet mee op stap bent.

“Sherlock establishes a direct connection between the bicycle and its owner, giving the bicycle a “voice” to shout for help and providing the owner with the peace of mind he deserves.”, nauwkeuriger dan de woorden van de ontwikelaars, kunnen we het niet verwoorden.

 

 

 • SpyBike GPS Tracker

 

De Spybike Fietslamp is een verborgen GPS Tracker die is ingebouwd in een werkende Fietslamp. Deze GPS Tracker werkt met een simkaart waardoor u realtime de locatie van de tracker kunt opvragen via uw smartphone. Ook is het mogelijk om de GPS Tracker Fietslamp te volgen via een internet website.De GPS Tracker wordt geleverd met een ophang beugel die te monteren is aan de stang van uw zadel.

Met dit volgsysteem weet u tot vijf meter nauwkeurig waar de tweewieler is. Dankzij het undercover design niet herkenbaar en geleverd met gratis online platform.

 

 

 

 

 • Trojan Bike-GPS

 

Trojan Bike-GPS is een GPS positioning systeem dat kan worden uitgeschakeld of verwijderd noch vernietigd door dieven. Trojan Bike- GPS wordt veilig vast in het frame van de fiets bevestigd en kan eenvoudig worden bediend. De accu loopt tot een seizoen en kan op elk gewenst moment worden opgeladen. De mobiele verbinding is beschikbaar in 44 landen en Trojan Bike-GPS maakt gebruik van alle beschikbare satellietsystemen voor positie bepaling.

Een service center ondersteunt u als uw fiets wordt gestolen. in nauwe samenwerking met de lokale politie en kan, op verzoek, de live GPS-gegevens doorgeven aan de autoriteiten voor een snelle en vlotte afhandeling.

U kan de app zo instellen dat u ontvangt een bericht als iemand onbevoegd uw fiets doen bewegen. Door middel van Individuele positie polling,  kunt u op elk moment de locatie van uw fiets vragen.

 

 

 • TrackR

 

Trackr, een kleine en discrete apparaat de grootte van een munt die  radicale verandering is in de markt.

Heel eenvoudig! Het duurt minder dan vijf minuten om het aan het werk te zetten. Je koppelt de Trackr gewoon met uw mobiele telefoon en download de gratis applicatie waarmee u te allen tijde vinden.

Met zijn amper 31mm diameter, 3,4 mm dik en met een batterij met een levensduur tot 1 jaar kan je de Trackr eenvoudig onder je zadel bevestigen.  Als uw fiets wordt vermist, kan je tevens rekenen op het Trackr’s Crowd Locate netwerk. Wanneer een andere gebruiker van de Trackr app binnen 30 meter bereik van uw verloren voorwerp komt, zal u een locatie-update, van waar uw artikel is, ontvangen.

De TrackR is verkrijgbaar bij Bol.com .

 

 

 

 

 

Hoe werken de tracking systemen ?

 • Wanneer u overtuigd bent dat uw fiets gestolen werd, stuur een sms naar het gps tracker toestel en hij zal de coördinaten terugsturen.  Sommige systemen zenden zelf regelmatig hun positie door.
 • Via de Google maps link ziet u waar de tweewieler zich bevindt. Meestal beschikt het tracking & tracing systeem ook over een app zodat u de locatie van uw fiets kan bekijken op uw smartphone of via internet.
 • Wees vooral niet te overmoedig door zelf op zoek te gaan naar uw fiets, schakel eventueel de politie in.  Je weet immers nooit hoe een dief, die betrapt wordt, reageert.  De politie kan eveneens met de informatie van uw gps tracker aan de slag.

 

Batterij

Uw enige zorg hierbij is de batterij.  Zorg ervoor dat de batterij of accu goed is opgeladen om te voorkomen dat deze leeg is als u wilt traceren. De accu van de meeste traceersystemen gaan redelijk lang mee, waardoor controle slechts om de zoveel tijd hoeft plaats te vinden. Test regelmatig, zodat u weet hoelang de accu meegaat bij het gewenste gebruik. Dit voorkomt onnodige negatieve verassingen, waardoor u de geïnstalleerde gps-tracker in geval van nood niet kunt gebruiken.

 

 

6 thoughts on “Onzichtbaar tracken van uw fiets”

 1. Vogeleer Alberta schreef:

  Beste, u geeft reclame over verschillende trackingsystemen maar ik vind ze nergens in uw shop terug.

  Ik ben geïnteresseerd in het stuurdopsysteem.

  Kan u mij laten weten waar ik het kan kopen en hoeveel het kost?

  Met vriendelijke groeten,

  Alberta Vogeleer

  1. Fida schreef:

   Goedemiddag Alberta

   Het Sherlock-systeem is een Italiaans systeem en kan je bestellen op hun website.

   Ik bezorg hierbij de link naar de website. Aankoopprijs € 149. Let wel op vanaf het 3de jaar krijg je kosten voor de internetverbinding (eerste 2 jaar gratis).

   https://www.sherlock.bike/en/

   Succes ermee en laat maar eens weten wat jullie bevindingen zijn.

   Patrick
   Fietsen in de Alpen

 2. Melissa schreef:

  Dag Alberta, het stuurdopsysteem (Sherlock) wordt exclusief in België en Nederland verdeeld door Emixis, meer info kan je op hun website terugvinden: http://www.emixis.com/nl/antidiefstal/antidiefstal-fietsen/

 3. Nathasja schreef:

  Waar kan ik de Trackr bestelen

  1. Fida schreef:

   Hey Natasha,

   De TrackR is beschikbaar bij en eenvoudig te bestellen bij Bol.com, ik heb de link toegevoegd op de pagina.

   Veel plezier ermee.

 4. Joffrey schreef:

  De Sherlock komt inderdaad met 2 jaar gratis Internet connectie, al berekend in de prijs. Vanaf het 3de jaar betaal je per maand 3€ voor je abonnement. staat bij de vragenlijst: https://www.sherlock.bike/en/device-app/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]