Col du Pré

Deze klim komt uiteindelijk op de weg uit naar de Cormet de Roselend.

In plaats van door het bos te rijden tot aan het meer, rij je nu door open alpenweiden en heb je schitterende uitzichten zoals op het Lac de Roselend. Deze klim gaat namelijk net iets hoger waardoor je dit prachtig kunt zien liggen voordat je weer afdaalt tot aan de hoofdweg.

De route naar de Col du Pre is behoorlijk stijl en vergelijkbaar met Alpe d’Huez. Het is hard werken met veel haarspeldbochten. Er zitten 3 stukken van rond de 11% in en de laatste anderhalve kilometer zit gemiddeld boven de 10%. Ook aan het begin zitten een paar felle stukken. Alleen tussen kilometer 4 en 5 kun je even recupereren.

Op de top van de Col du Pre is het uitzicht over het meer en de bergen ronduit verbluffend.  Je kunt deze klim trouwens goed combineren met de Cormet de Roselend. Het is een mooie tocht  van 50 km. Je klimt dan vanaf Beaufort naar de Col du Pré, dan naar de Col de Meraillet, langs het Lac de Roselend en dan richting de Cormet de Roselend.

De startplaats Beaufort is gekend om zijn kaas.  De Beaufort AOP (Appellation d’Origine Protégée) is een harde Franse kaas die in Savoie geproduceerd wordt sinds 1968, in een drietal valleien: de Beaufortain, de Tarentaise, de Maurienne en in een deel van de vallei van Arly.   De controles op deze kaas is zeer strict, deze mag alleen gemaakt worden van de melk van koeien uit de genoemde gebieden, die bovendien per individu maar een bepaald maximum aantal liters melk per jaar produceren. De voeding van de koeien moet eveneens uit de streek komen.

Facts & Figures

Top: 1748 m
Startplaats: Beaufort
Hoogte Start: 780 m
Hoogteverschil: 968 m
Lengte: 12,6 km
Gemiddeld %: 7,7 %
Steilste %: 12,7