Lévézou Bike Explore

Laden Evenementen

Gravel-evenementen groeien als paddenstoelen uit de grond. Dit is nu ook het geval op het plateau van Lévézou (Departement Aveyron, Frankrijk) op 23 mei 2021, waar een prachtige omgeving wordt beloofd aan de deelnemers.

Waar ligt Le Lévézou?

Le Lévézou is een 800 m hoog plateau ten noorden van de Grands Causses en het viaduct van Millau in het zuiden van het departement Aveyron. De regio is weinig bekend bij de fietsers, maar is befaamd om zijn grote meren en zijn authentieke, ruige landschap.

Wat is La Lévézou Bike Explore ?

Een onverharde cyclo die de uitlopers en toppen van het Lévézou-massief verkent. En een sportieve bijeenkomst met alle aandacht voor sfeer en gezelligheid.  Als bewijs: een groot feest bij aankomst en muzikaal entertainment langs het parcours. Dit evenement wordt geïnitieerd en georganiseerd door de vereniging Muse à Vélo, die erg ambitieus deze eerste versie van het evenement minutieus heeft voorbereid.

In het hart van het regionale park Grands Causses, laat dit parcours je de bergkammen van het Lévézou-massief ontdekken. Als beloning voor uw inspanningen, krijg je een prachtig panoramisch uitzicht op het plateau van Lévézou en het viaduct van Millau. De route brengt je langs middeleeuwse dorpjes, Saint-Beauzély, Saint Léons, Laclau en langs Catelnau Pégayrols.

De beklimming van Pic Monseigne biedt een adembenemend uitzicht op het viaduct van Millau en de Grands Causses.

Praktisch :

  • 44% verhard versus 56% onverhard parcours
  • Afstand : 105 km
  • Hoogtemeters : 2400 meters
    • La montée du Pic du Pal
    • La montée au Pic Monseigne.
  • Vertrek : Saint-Beauzély (15km ten noorden van Millau)

 

 

Gegevens

Datum:
23 mei
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.levezoubikeexplore.fr/

Organisator

Muse à Vélo

Locatie

Lévézou (Aveyron)