EK Wielrennen in een fietsgekke regio

Met een uitgebreid netwerk aan fietspaden, adembenemende landschappen en thematische routes biedt Limburg wielertoeristen van alle niveaus een onvergetelijke ervaring. Deze week staat Limburg bovendien extra in de schijnwerpers met het Europees Kampioenschap Wielrennen dat er plaatsvindt. Dit evenement vormt een uitstekende gelegenheid om de veelzijdigheid van het wielertoerisme in deze regio te belichten.

De laatste jaren heeft Limburg, onder de koepelnaam ‘Cycling Synergy’ , zijn fietstoerisme op de kaart gezet dankzij enkele thematische eyecatchers en het succes ervan weerklonk in binnen- en buitenland.  Met haar innovatieve fietsprojecten blijft Limburg zich profileren als dé plek voor fietsavonturen en fietstoerisme in België.

Want wie heeft er nog niet gehoord van :

  1. Fietsen door het Water

Een van de meest iconische fietservaringen in Limburg is ‘Fietsen door het Water’. In Bokrijk fiets je door een vijver van meer dan 200 meter lang, terwijl het water letterlijk tot op ooghoogte komt. Dit biedt een unieke, bijna surrealistische ervaring waarbij je als het ware door het water glijdt. Het is een absolute must voor wie op zoek is naar een bijzondere fietsroute in de natuur.

2. Fietsen door de Bomen

Voor wie liever hogerop wil, is er ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland. Hier fiets je op een verhoogde cirkelvormige brug die je tot 10 meter boven de grond brengt, midden tussen de bomen. Het geeft een prachtig uitzicht over de groene omgeving en laat je de natuur van Limburg op een totaal nieuwe manier beleven. Deze ervaring is zowel rustgevend als avontuurlijk en biedt unieke fotomomenten.

3. Fietsen door de Heide

De Limburgse Kempen bieden met hun uitgestrekte heidelandschappen een fietservaring die je nergens anders vindt. De verschillende thematische routes laten je kennismaken met het rijke erfgoed van deze regio, terwijl je langs bloeiende heidevelden en rustige natuurgebieden fietst. Ideaal voor wie houdt van langere ritten door de natuur.

fietsenindeAlpen_fietsen-onder-de-grond-in-het-mergelland4. Fietsen onder de Grond

Een gloednieuw project dat in de pijplijn zit en waar al veel over gesproken wordt, is ‘Fietsen onder de Grond’. Dit nieuwe initiatief zal wielertoeristen ondergronds brengen, waar ze door de historische mergelgroeven van Kanne zullen fietsen. Deze locatie bevindt zich parallel met het jaagpad tussen de Brug van Vroenhoven en de Witte designbrug van Kanne, langsheen de Trekweg Cavel.  Vanop de fiets ervaar je de sfeer van het monumentale grottencomplex: donker, stil en kil. Je maakt kennis met de rijke geschiedenis van de grotten en de wijdere omgeving. Zo wordt Fietsen onder de Grond de start van een wonderlijke ontdekking door de mergelregio van Zuid-Limburg. Verwachte opening : zomer 2025.

 

 

 

En er zijn nog een aantal unieke fietsprojecten,die Visit Limburg Cycling Synergy, het koepelconcept voor alle fietsprojecten uitwerkte : Fietsen tussen de mijnterrils, het Kolenspoor, de Maasfietsroute en de Fruitroute, allen gericht op het ontdekken van het landschap en het erfgoed van Limburg.

Het EK Wielrennen in Limburg Het Europees Kampioenschap Wielrennen, dat deze week plaatsvindt in Limburg, benadrukt nogmaals de prominente rol die de regio speelt in de wielerwereld. De uitdagende parcoursen en het diverse landschap maken het de perfecte locatie voor zo’n prestigieus evenement. Zowel profs als amateurs zullen hier hun hart ophalen en zich laten inspireren door de unieke fietsmogelijkheden die Limburg te bieden heeft.

Limburg lijkt op deze manier voor elk type fietser een bijzondere ervaring te bieden, van recreatieve fietsers tot wielerfanaten die op zoek zijn naar de ultieme uitdaging en fietstoerisme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]