Parcours Cape Epic 2022 bekend

De Cape Epic-route van 2022 is onthuld en lijkt één van de meest uitdagende in de 19-jarige geschiedenis van de race. In totaal zullen de renners in 2022 657 km en 17.250 m afleggen, terwijl ze racen over enkele van ‘s werelds meest inspirerende natuurlijke mountainbiketerreinen.

 

Routedirecteuren zoeken jaar na jaar naar nieuwe singletracks en zweren dat ze nooit een volledige Cape Epic-route zullen herhalen. Met de overvloed aan bergen en wildernis van de West-Kaap is dit zelden een moeilijke puzzel om op te lossen.
Voor de editie van 2022, die op 20 maart van start gaat, hebben de organisatoren van Cape Epic de race teruggebracht naar een start in Lourensford. Gelegen aan de rand van Somerset-West en een half uur rijden buiten Kaapstad.

De eerste etappe is een lus van de Helderberg Mountains, beginnend en eindigend in Lourensford, 92 km met een brutale 2850 m klimwerk. In het gebied zijn nieuwe singletrack-trails aangelegd voor de Wines2Whales-etapperace, die in oktober uitstekend verliep. En deze trails beloven een hoogtepunt van de eerste dag te worden.

Etappe 2 is 118 km lang en brengt de renners van Lourensford naar het Elandskloof-gebied, in de buurt van Greyton. Het terrein wordt droger en stoffiger, met onderweg 2.350 hoogtemeters. De Van der Stel-pas zal zelfs de sterkste klimmers op de proef stellen.

De renners rijden een lus op etappe 3, beginnend en eindigend in de buurt van Greyton. Dit gebied heeft ongelooflijke natuurlijke singletrack-paden, waarbij zowel traditionele dieren- als wandelroutes worden gebruikt. Ondanks recordregens in de winter, kan het Greyton-gebied tegen het einde van de zomer erg stoffig worden, en de renners zullen hier rekening mee moeten houden voor de etappe van 96 km, die 2250 m klimmen bevat.

In etappe 4 volgt een relatief korte route van 74 km, met slechts 1650 m klimmen, wat de renners wat uitstel geeft terwijl ze opnieuw rond het Greyton-gebied cirkelen. Voor die renners die moeite hebben om gelijke tred te houden, kan dit worden aangemerkt als een hersteldag voor de week.

De Cape Epic verlaat Greyton en navigeert naar Stellenbosch, de bestemming voor mountainbiken in Zuid-Afrika, op etappe 5. Dit is weer een lange etappe van 109 km, met een klim van 2400 m. Maar het belooft een aantal ongelooflijke afdalingen te hebben, aangezien renners Stellenbosch naderen, met zijn singletrack-trails van wereldklasse.

Etappe 6 is een lus van Stellenbosch en hoewel kort op 76 km, is het in totaal 2.700 m klimmen. Dit wordt het singletrack-hoogtepunt van de Cape Epic van 2022, met rijden door de verbazingwekkende Jonkershoek-vallei, met zijn wereldberoemde paden.

De laatste etappe van de Cape Epic van 2022 zal de kortste zijn, zoals traditie, met renners die slechts 68 km hoeven af ​​te leggen richting Val de Vie. Er is nog steeds een klim van 2000 m en een aantal geweldige singletrack-secties.

 

Kalender

Bron : Lance Branquinho

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]