La Rosière

La Rosière, een zeer populair wintersportstation, is een relatief modern, maar charmant dorp in de Franse Alpen.  Het dorp vormt het perfecte compromis tussen traditionele en moderne invloeden. Het station heeft zich ontwikkeld met respect voor de traditionele Savoie architectuur, waardoor ze de authenticiteit en de gezellige sfeer hebben weten te behouden.

La Rosière, vlakbij de Mont-Blanc en op de grens met Italië, is een geliefd station op de weg naar de Col du Petit St-Bernard en het Parc National de la Vanoise.

De 11de etappe van de Tour 2018 brengt de renners naar La Rosière met een aankomst in het station na een relatief korte rit van 108,5 km. De rit vertrekt vanuit Albertville en onderweg wachten de Montée de Bisanne, Col du Pré en Cormet de Roselend.  Vanuit Bourg Saint-Maurice is de klim naar La Rosière is 17,6 kilometer en stijgt over die afstand met een gemiddelde van 5,8%. Het zwaarste deel begint na 7 kilometer, want dan loopt de weg 6 kilometer lang met 8,2% op. In de laatste 4,3 kilometer vlak de helling af naar 4,6%.

In het Criterium du Dauphiné krijgen de renners, op de eerste 1,5 km na, exact dezelfde rit voor de wielen.  Een mooie test.

Facts & Figures

Top: 1855 m
Startplaats: Bourg Saint-Maurice
Hoogte Start: 812 m
Hoogteverschil: 1043 m
Lengte: 17,6 km
Gemiddeld %: 5,8 %