Eddy Merckx, de biografie – Johny Vansevenant

Eddy MerckxEen begeesterende verhaal van hoe een bijzonder timide kruidenierszoon uit Sint-Pieters-Woluwe de grootste wielrenner aller tijden werd.

Voor deze biografie heeft Eddy Merckx, samen met Johny Vansevenant, urenlang teruggeblikt op zijn jeugd en op zijn carrière. Hij legt uit hoe zijn opvoeding en het karakter dat hij van zijn ouders heeft meegekregen hem gemaakt hebben tot de altijd naar overwinningen hongerende Kannibaal. Ook komen we te weten hoe zijn bijzondere lichaamsbouw hem toeliet nooit geziene sportprestaties te leveren.

Over alle belangrijke momenten uit zijn wielerloopbaan en uit zijn leven geeft hij vaak verrassende commentaar: over zijn eerste Tour de France-zege, over zijn val tijdens de derny-meeting in Blois, die hem fel verzwakte als klimmer, over zijn werelduurrecord, over zijn indrukwekkende beklimming van de Tre Cime di Lavaredo, die hem zijn eerste zege in de Ronde van Italië opleverde, over de betwiste positieve dopingcontrole in Savona, die hem een Giro-zege kostte, over zijn verhouding met tal van andere kampioenen zoals Rik Van Looy, Jacques Anquetil, Luis Ocaña, José-Manuel Fuente, Freddy Maertens en Roger De Vlaeminck…

Diepgravende getuigenissen van familieleden, bondgenoten en tegenstrevers schetsen een uniek portret van de kampioen: echtgenote Claudine, broer en zus Michel en Micheline, verzorger Guillaume Michiels, schoonvader Lucien Acou, sportbestuurder Robert Lelangue, zijn vele ploegmaats en heel wat niet-Belgische toprenners.

Het boek is rijkelijk geïllustreerd met nog nooit gepubliceerde foto’s uit het familiearchief en tal van schitterende actiebeelden.

Koop nu op bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]