100 keer Vlaanderen – Nick Nuyens, Guy van den Langenbergh

De Ronde van Vlaanderen vierde in 2016 zijn honderdste editie.

100 keer VlaanderenNick Nuyens won ‘Vlaanderen’ in een adembenemende spurt in 2011. Hij eindigde tweede in 2009. De ‘Bom van Bevel’ voelde zich in zijn sas tussen Bos-, Pater- en Koppenberg. Hij kijkt met de blik van de intelligente wielrenner terug op de Ronde van Vlaanderen in de 21ste eeuw. En beschrijft hoe het er écht aan toegaat in de koers.

Journalist Guy Van Den Langenbergh volgt het peloton sinds meer dan een decennium. Hij is de wielerschrijver pur sang die ‘de buik’ van het peloton perfect aanvoelt. In ‘100 Keer Vlaanderen’ graaft hij naar de belangrijkste gebeurtenissen die de geschiedenis van de Ronde hebben gekruid.

Dit boek is alles behalve een opsomming van overwinningen of winnaars. Integendeel, ‘100 Keer Vlaanderen’ biedt een persoonlijke kijk op de Ronde vanuit een uniek perspectief: de nuchtere ex-renner ontmoet de emotionele journalist. Hun samenwerking biedt een nieuw zicht op de boeiendste der klassiekers.

 

Verkrijgbaar bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]