La Course in een nieuw kleedje

De ASO heeft La Course by Le Tour de France dit jaar uitgebreid. Hier kunnen we maar alleen blij mee zijn.  Het damespeloton krijgt steeds méér de aandacht die het verdient.

24 juli 2016: Het dames peloton op de Champs Elysees tijdens de 2de editie van La Course by Le Tour de France 2016.

Tot vorig jaar werden de eerste edities van La Course nog verreden op de Champs-Elysées op de laatste dag van de Tour.  Het ganse dames circuit verplaatst zich nu voor een tweedaagse naar de Alpen en naar Marseille. ASO kadert dit nieuwe initiatief in zijn plan om het wielrennen te innoveren en te promoten..

Op donderdag 20 juli staat een klimetappe gepland naar de top van de Col d’Izoard, waarna de 20 beste rensters van die uitslag op zaterdag 22 juli in Marseille een achtervolgingskoers (22,5 km) rijden. De vrouwen werken deze achtervolgingswedstrijd af vlak voor de mannen, die op diezelfde dag in de Tour de France een individuele tijdrit rijden.

De uitslag tijdens de klimetappe bepaalt de startvolgorde in de achtervolging.  De winnares op de Izoard vertrekt als eerste, waarna de eerste negentien rensters achter haar vertrekken op de absolute achterstand die zij daar opgelopen hebben. Achter elkaar aan te rijden en groepjes vormen, is toegelaten. De winnares van de achtervolging, die op normale wegfietsen wordt gereden, is tevens de eindwinnares.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Fietsventielen, even bij stilstaan

Een fietsventiel is een ventiel dat wordt gebruikt om de luchtband van een fiets met lucht op te pompen en op spanning te houden. Bij een binnenband is het ventiel één geheel met de binnenband .  Bij tubes is het ventiel bevestigd aan de velg. Er zijn 3 soorten ventielen :   Klassiek/ Dunlop fietsventiel Het klassieke fiets- […]

Route des Grandes Alpes, van Genève tot de Middellandse Zee

De Route des Grandes Alpes is de 704 kilometer lange route over de mooiste en de hoogste bergpassen van de Franse Alpen, van Thonon-les-Bains aan het meer van Geneve naar Menton aan de Middellandse Zee. De Route is integraal open van juni tot oktober, maar ze is berijdbaar van zodra alle sneeuw gesmolten is. De Route […]