2020, Jaar 1 van de virtuele wereldkampioenschappen

De smart-trainers vlogen in maart-april tijdens de lockdown de deur uit.  Virtueel fietsen was nooit populairder. Uit noodzaak ook, want fietsen in de buitenlucht was immers een tijdje niet mogelijk.  En met méér succes dan verwacht, want ook de renners waren enthousiast.  En dus ook de media, virtuele wedstrijden kwamen op televisie.  Wie keek er niet naar de virtuele Ronde van Vlaanderen of naar de Ronde van Frankrijk-challenges in juli ?

En dat wordt nu ook in een structuur gegoten, met zelfs een eigen WK.  In samenwerking met de International Cycling Union (UCI) organiseert Zwift op 8 en 9 december de eerste UCI Esport Cycling World Championships.

In september 2019 kondigde de UCI al de ondertekening aan van een akkoord met Zwift over het beheer en de ontwikkeling van esport cycling als een nieuwe wielerdiscipline. Een jaar later maakten de twee de organisatie bekend van de eerste UCI Cycling Esport Wereldkampioenschappen 2020, die op 8 en 9 december zullen plaatsvinden. “2020 was een geweldig jaar voor esports omdat het heeft geholpen de leegte te vullen die is achtergelaten door traditionele sport”, zei Zwift CEO en mede-oprichter Eric Min in een persbericht. In de toekomst hopen we van deze sport een nieuwe discipline te maken, niet om de hiaten op te vullen, maar om echt complementair te zijn met andere disciplines, of het nu gaat om weg, cyclocross of berg. fiets. Er is een enorme kans om de sport verder te ontwikkelen met esports en ik ben er trots op dat we samen met de UCI voorop kunnen lopen. ”

Een regenboogtrui op het spel

Hoe zit het met de format van deze Wereldkampioenschappen? Mannen en vrouwen Elite-renners zullen kunnen strijden voor een wereldtitel. De twee UCI Wereldkampioenen 2020 zullen een regenboogtrui ontvangen die ze zullen mogen showen tijdens de esport-wielerevenementen in 2021. De renners zullen op afstand strijden om deze eerste wereldtitel, vanuit hun huis of hun sportcentrum.

 

Op zoek naar een smart-trainer ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen

Onzichtbaar tracken van uw fiets

Er zijn verschillende soorten gps tracking volgsystemen op de markt die geïnstalleerd kunnen worden in of op een fiets om een verloren fiets terug te vinden. Schaf daarom een undercover track and trace systeem aan in de vorm van een lampje of staaf ingebouwd in het frame , het zadel of in het stuur. Doordat het […]

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 A.O.C.-wijnen: Chignin, Apremont, Jongieux en Mondeuse. De diversiteit en de kwaliteit van de wijnen zijn een afspiegeling van het unieke landschap in het hart van […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar de goedkopere.   Met welke derailleur rijd jij het liefst? 🙄 Posted by Shimano-Road on Montag, 5. März 2018   Shimano Dura Ace (Di2) Wie […]