Met de fiets én de trein naar Frankrijk

Verkent u een streek liever op twee dan op vier wielen? Niet evident en naargelang de trein waarmee u reist zijn er verschillende mogelijkheden om met uw fiets naar het buitenland te reizen. U kunt in elke trein uw fiets meenemen als handbagage, mits opgevouwen in een opberghoes van max. 120×90 cm.

Hierbij enkele richtlijnen :

 

Thalys

Vouwfietsen en fietsen in een beschermhoes van max. 120 x 90 cm (met gedemonteerd voorwiel) worden aan boord aanvaard indien ze opgeborgen worden in de bagageruimte aan het uiteinde van het voertuig.

 

Fietsen kunnen op TGV kosteloos worden meegenomen als ‘handbagage’, op voorwaarde dat ze uit elkaar gehaald worden (wielen eraf) en in een speciaal voorziene hoes (fietszak) worden vervoerd met maximale afmetingen van max. 120 x 90 cm. Op die manier verpakt, kan u uw fiets opbergen in de bagagerekken aan de uiteinden van elk rijtuig.

De mogelijkheid om fietsen te vervoeren aan boord van TGV® treinen binnen Frankrijk is afhankelijk van het soort treinmaterieel dat op de gevolgde verbinding ingezet wordt.

Vervoer van fietsen is niet mogelijk aan boord van ICE-treinen.

Op sommige klassieke dag- of nachttreinen mag u per persoon één fiets meenemen, of één tandem per 2 personen. Vermits het aantal plaatsen beperkt is, raden wij u aan buiten de spitsuren te reizen. De reiziger moet zelf, op eigen risico, zijn fiets of tandem in- en uitladen.

 

Bron B-Europe.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

Savoie, als wijnstreek het ontdekken waard

De Savoie is als wijnstreek het ontdekken waard, alleen al omwille van de 4 unieke druivensoorten.  In dit wijngebied treft u 23 verschillende druivenrassen en 20 kwaliteitswijnen aan waarvan 4 […]

Ultegra_6800_line_up_R

Shimano groepen op een rijtje

Het kwaliteitsniveau van de Shimano groepen wordt aangegeven door de bekende productnamen.   Maar welke moeten we nu kiezen ?  We rangschikken ze voor u van de kwalitatiefste (en duurste) naar […]